Repair Café Zundert verdubbelt aantal reparaties in 2023

Geplaatst op 28 december 2023


Op 2 december 2023 vond het laatste Repair Café van 2023 plaats. Tijd dus om de balans over het afgelopen jaar op te maken. En ook een goed moment om een blik op de toekomst te werpen. Tijdens de elf Repair Cafés die in 2023 plaatsvonden in het Pluspunt bij het Nonnekeshof werden in totaal 217 reparaties uitgevoerd.

Dit aantal levert een verdubbeling op van het aantal reparaties in 2022, het jaar waarin het Repair Café is opgestart. Net als in 2022 lukte het om ongeveer 65% van de aangeboden goederen succesvol te repareren. Als het niet lukte om tot een goed resultaat te komen, werd vaak een advies aan de bezoekers meegegeven over hoe het betreffende voorwerp alsnog zou kunnen worden gerepareerd.  

Soort reparaties
De goederen die in 2023 ter reparatie werden aangeboden waren zeer divers. Huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, strijkijzers en mixers scoorden het hoogste. Opvallend was het aantal naaimachines dat dit jaar ter reparatie werd aangeboden.

Een blik in de toekomst
Voor de vrijwilligers van het Repair Café is de grens nog lang niet bereikt. Zij zijn voornemens om in 2024 hun werkgebied uit te breiden. Op dit moment worden de eerste stappen gezet om te starten met Repair Kids in Zundert en worden afspraken gemaakt om pilotbijeenkomsten te organiseren in Rijsbergen met als doel om wellicht tot structurele Repair Cafés in Rijsbergen te komen.

Informatie op sociale en website
Op de website www.repaircafezundert.nl staat alle informatie en is het jaarverslag na te lezen. Volg het Repair Café op facebook. In Zundert zullen de Repair Cafés het komende jaar ook steeds weer gaan plaatsvinden op de eerste zaterdag van de maand in het Pluspunt bij het Nonnekeshof. Te beginnen op zaterdag 6 januari van 10.00 tot 13.00 uur in het Pluspunt bij het Nonnekeshof.  

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Zundert bij

Welzijn Zundert

De Welborg 4, 4881 CZ Zundert

Heb je vragen over onze diensten in Zundert? Neem contact op met Surplus Welzijn Zundert, 076 – 597 22 00. Elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen