Reünie voor oud-deelnemers Afasiecentrum Surplus ter ere van 10-jarig bestaan

Geplaatst op 01 mei 2023


10 jaar geleden opende het Afasiecentrum haar deuren aan de Leuvenaarstraat 91 in Breda. 10 jaar waarin gespecialiseerde behandelaren samen met mensen met afasie werken aan verbetering. Deze mijlpaal viert Surplus graag samen met behandelaren, (oud-)deelnemers en bezoekers, en andere betrokkenen bij het Afasiecentrum.

Waarom een Afasiecentrum?
Afasie is een taalstoornis waarbij door hersenletsel het spreken, begrijpen, lezen en/of schrijven niet meer goed gaat. Na het revalidatietraject lopen mensen thuis tegen problemen aan en merken ze dat hun leven ingrijpend is veranderd. Teamleider Hanny Venus licht toe: “Het voeren van gesprekken, een boek lezen, een kaartje schrijven of zelf boodschappen doen. Het lijken vanzelfsprekende dingen, maar voor mensen met afasie kan dit ineens heel lastig zijn. Bij het Afasiecentrum bieden we verschillende groepstherapieën voor mensen met soortgelijke problematiek, zoals de gespreksgroep en de activiteitengroep. Ook kunnen mensen bij ons terecht om hun vaardigheden te onderhouden of voor ontspanning.”

Reünie voor oud-deelnemers
In de afgelopen 10 jaar heeft het Afasiecentrum zich steeds verder ontwikkeld. De expertise breidde uit en innovatieve materialen om mee te werken deden hun intrede. Onlangs verhuisde het centrum naar een nieuwe, grotere ruimte (op dezelfde locatie). Hanny: “Het 10-jarig bestaan is een goede gelegenheid voor een reünie met oud-deelnemers en samen te vieren waar we nu staan. We nodigen iedereen die het Afasiecentrum weleens bezocht heeft, dan ook van harte uit voor een feestelijk samenzijn.”

De reünie vindt plaats op maandag 22 mei van 13.30u tot 17.00u, in het Surplus Afasiecentrum aan de Leuvenaarstraat 91, Breda. U kunt zich aanmelden door uiterlijk 10 mei een mail te sturen naar afasiecentrum@surplus.nl.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen