Samen aan de stamppot in buurthuis De Linde Etten-Leur

Geplaatst op 02 maart 2023


,,Gelukkig belde mijn schoonzus vanmorgen dat ze op de koffie kwam. En nu ben ik hier, ook fijn. Want onder de mensen vind ik het gezellig. Maar als ik dan alleen thuis kom, pfff, dan zak ik zó in.”

Het is stamppot-week in de Huiskamer van Surplus in De Linde in Etten-Leur. Een week, speciaal bedoeld om meer mensen van buiten te trekken. Nelly Monden-van Loon is een van de dames die deze maandag zijn aangeschoven. Om te genieten van een rijk gevulde groentesoep, boerenkoolstamp met rookworst (of balletje gehakt) en een toetje voor 7,95 euro.

Smoesjes

De echtgenoot van Monden woont op de gesloten afdeling van een zorginstelling. Als altijd wilde hij ook vandaag na het bezoek met haar mee naar huis. ,,Iedere dag moet ik smoesjes bedenken waarom dat niet kan”, vertelt ze. Ze komt twee keer per week in de Linde om te bridgen. En nu voor een maaltijd. Ze vindt het fijn, die afleiding. Bovendien: ,,Samen eten verbindt.”

Dementie

Zegt Anita Luijten van Surplus, die met collega Toos de Huiskamer runt. Vroeger had je de dagverzorging, maar daar had je een indicatie voor nodig. Niet voor de Huiskamer, waar Surplus dagelijks mensen opvangt. Het gaat om mensen van 55 en ouder die zelfstandig wonen en het leuk vinden er wekelijks gezellig een dagje uit te zijn. Dat kost 5 euro voor een dagdeel, 15 euro voor een hele dag inclusief maaltijd en koffie.

Meedenken

Anita en Toos houden een oogje op de bezoekers. Ze kijken wat ze voor hun kunnen betekenen, denken mee – ook met eventuele partners – wanneer er vragen of problemen zijn. De Huiskamer mag nog wel wat bekender worden, zegt Luijten, terwijl ook zij geniet van een bordje stamp van vaste kok Els Leussink.

Nog tot en met vrijdag staat er stamppot op het menu in De Linde. Aanmelden is verplicht, vanwege de beperkte ruimte.

Huiskamer de Linde,
Wipakker 16
Etten-leur
06 – 103 10 261
huiskamer.ettenleur@surplus.nl
www.surplus.nl

Bronvermelding (artikel BN DeStem/Hélène Schenk)

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Etten-Leur bij

Huiskamer De Linde

Wipakker 16, Etten-Leur

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen