Schrijf mee aan levensverhalen

Geplaatst op 22 december 2022


Het schrijven van een verhaal over iemands leven is een mooie manier om belangrijke gebeurtenissen in iemands leven in kaart te brengen. Om overzicht te creëren en om fijne herinneringen vast te leggen. Zeker als er sprake is van beginnende geheugenproblemen. Met onder andere de methode ‘Mijn leven in kaart’ schrijven vrijwilligers van Surplus deze levensverhalen. Surplus zoekt meer vrijwilligers die hiermee aan de slag willen.

Ook voor naasten is het lezen van een levensverhaal waardevol. Het meer tastbaar maken, doordat een verhaal letterlijk vast te houden is, kan houvast geven. Een levensverhaal geeft een bijzonder kijkje in iemands belevingswereld. Zeker als er sprake is van bijvoorbeeld dementie of geheugenproblemen.

Samen schrijven
Een ander helpen bij het schrijven van zijn of haar verhaal kan verbindend werken. Een vrijwilliger vertelt: “Ik merkte door samen aan haar levensverhaal te schrijven, dat onze band sterker werd.” Het samen vormgeven kan iemand helpen zijn of haar leven nog meer te waarderen. Mooi om zo bij te kunnen dragen aan iemands welzijn.

Interesse?
Surplus zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om te schrijven en die graag met deze methodiek aan de slag gaan. Natuurlijk worden vrijwilligers goed ingewerkt en begeleid. Surplus zoekt ook inwoners van Oosterhout of Geertruidenberg die hun verhaal graag opgeschreven willen hebben. Neem contact op met Asmara Zom, consulent Informele Zorg. Dat kan per e-mail asmara.zom@surplus.nl of bel 0162 748 600.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen