Sociaal werkers zijn er voor de inwoners van de gemeente Moerdijk

Geplaatst op 21 maart 2023


Vandaag, 21 Maart is het de nationale dag van de sociaal werker. Landelijk wordt aandacht geschonken aan de sociaal werkers. In de gemeente Moerdijk is er in iedere kern een sociaal werker die aanspreekpunt is voor alle inwoners.

De sociaal werker zorgt dat mensen prettig kunnen leven in hun buurt en dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Met een goed gesprek of een activiteit richten sociaal werkers zich op buurtgevoel, verbinding met anderen en meedoen binnen de maatschappij. Sociaal werker Renske vertelt wat voor haar het werk zo leuk maakt: “In de kern ben ik met inwoners in gesprek, zo leer ik ook steeds nieuwe mensen leren kennen. Ook werk ik mee aan leuke initiatieven in de kern. Ik probeer voor iedereen toegankelijk te zijn in de kern. Zodat inwoners met hun vragen terecht kunnen. Ik bied een luisterend oor aan mensen die dat nodig hebben. Samen met een grote groep vrijwilligers ben ik actief in het Huis van de Wijk, een ontmoetingsplek waar inwoners welkom zijn voor bijvoorbeeld een bakje koffie of een lekkere maaltijd. Ik heb in mijn kern Klundert contacten met inwoners, maar ook met allerlei hulpverleners die achter de voordeuren komen. Samen proberen we zo toegankelijk mogelijk te zijn en te voorkomen dat inwoners de weg ‘kwijt’ raken in het hele ‘hulpverlenersland’.” Renske werkt in een team met meerdere sociaal werkers die in alle kernen actief zijn.

Vragen aan sociaal werker?
Benieuwd naar welke sociaal werker actief is? Kijk dan op www.ons-moerdijk.nl. Hier staan de sociaal werkers per kern, maar ook de activiteiten in de Huizen van de Wijk.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Moerdijk bij

Huis van de wijk Fendertshof

Huis van de wijk Fendertshof

Kerkring 21, 4793 ES Fijnaart

In het Huis van de Wijk is iedereen welkom. Het Huis van de Wijk verbindt inwoners, vrijwilligers, professionals en maatschappelijke organisaties die elkaar verder kunnen ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen