Spel aan Huis viert 35 jaar jubileum

Geplaatst op 16 oktober 2023


Spel aan Huis bestaat 35 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden! Spel aan Huis is een landelijk preventief programma voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 1,5 t/m 7 jaar en wordt in Etten-Leur en Breda uitgevoerd door Surplus. Ter aanleiding van het jubileum organiseerde Spel aan Huis verschillende festiviteiten in Etten-Leur en Breda.  

In het voorjaar organiseerde Spel aan Huis op verschillende locaties in Breda en Etten-Leur speelmiddagen voor de gezinnen van Spel aan Huis. Voor onder andere netwerk- en samenwerkingspartners vond er in Etten-Leur op 27 september een bijeenkomst plaats. In Breda is dit op 11 oktober wat grootser aangepakt. Nicole van Gennip, projectleider Team VVE, blikt tevreden terug op de bijeenkomst. “We keken terug naar de afgelopen 35 jaar en wethouder Eddie Förster stond stil bij hoe belangrijk Spel aan Huis is. Het was een gezellige bijeenkomst waar onder het genot van een hapje en een drankje veel mooie herinneringen zijn opgehaald. Mooi om alle partijen bij elkaar te zien die bijdragen aan spelontwikkeling van kinderen!”

Spelenderwijs leren
Emir (3) wacht elke woensdagochtend bij de voordeur, trappelend van enthousiasme. ”Wanneer komt Kim nou mama?” Zo gaat het al 35 jaar in Breda. Ieder jaar komen getrainde stagiaires wekelijks in meer dan 300 gezinnen. Er wordt gespeeld met kinderen én hun ouders. Ouders krijgen informatie over het laten spelen van hun kinderen. Ook is er ruimte en tijd voor opvoedondersteuning. Het opdoen van nieuwe spelervaringen bevordert het spelenderwijs leren van kinderen. Spelstimulering kan er ook toe leiden dat lastig gedrag afneemt en plezierige contacten tussen ouders en kinderen toenemen.

Spel aan Huis
Meer weten over Spel aan Huis? Kijk dan op www.spelaanhuis.nl of neem contact op met Nicole van Gennip, 06 205 08 530 of mail naar nicole.vangennip@surplus.nl. Spel aan Huis wordt uitgevoerd door Surplus en is een programma van Stichting Preventief op Maat.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen