Start nieuwe FIKS programma’s voor jongeren

Geplaatst op 15 juli 2022


Gericht op persoonlijke groei, nieuwe skills leren en impact maken

Afgelopen twee jaar timmerde FIKS hard aan de weg en haar bestaansrecht in de regio Breda. In deze lastige coronaperiode, vooral voor jongeren, draaide FIKS met haar samenwerkingspartners vijf mooie programma’s en faciliteerde hierin ruim 70 jongeren in hun zoektocht naar een volgende waardevolle stap in hun leven. Na de zomer kunnen jongeren uit de regio Breda, Zundert en Etten-Leur weer meedoen.

Eline de Barbanson, één van de FIKS coördinatoren, vertelt: “Door samen aan de slag te gaan ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Tel daar een goede portie coaching bij op en voilà, je hebt FIKS. Na de zomer starten er twee vernieuwde FIKSprogramma’s. Onder de noemer DeepFIKS en QuickFIKS zal er opnieuw aandacht worden besteed aan persoonlijke groei, nieuwe skills leren en impact maken. Dit doen we niet alleen, maar samen met toffe partners uit de gemeenten Breda, Zundert én Etten-Leur. Deelnemers gaan aan de slag met het oplossen van maatschappelijke challenges bij verschillende organisaties. Kies je voor QuickFIKS, dan FIKS jij voor jezelf meer oriëntatie op je vervolgstap. Kies je voor DeepFIKS, dan ga je naast oriënteren ook aan de slag met een maatschappelijk vraagstuk waarvan jij de oplossing ook daadwerkelijk uitvoert.”

Meer weten?
Jongeren tussen de 16 en 27 jaar kunnen meedoen. Meer weten over FIKS en de programma’s die starten op 28 september? Aanmelden voor informatiemomenten kan via de website: www.ikwilfiks.nl

Meer over FIKS
FIKS is onderdeel van de MDT, dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd. De Maatschappelijke Diensttijd is een programma van de overheid waar jongeren worden uitgedaagd en geïnspireerd om iets goeds te doen voor de maatschappij. FIKS FIKSt dat voor de jongeren uit Breda, Zundert en Etten-Leur. FIKS helpt bij het vinden van interesses en talenten en zet in op échte impact! Het programma van FIKS wordt gratis aangeboden.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen