Start ontmoetingsgroepen Dementie en (N)u

Geplaatst op 19 augustus 2022


Het programma Dementie en (N)u helpt familieleden om dementie te begrijpen en hiermee om te gaan. Surplus start twee nieuwe groepen voor mantelzorgers in de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg die te maken hebben met dementie. Op 20 september start een ochtendgroep en 6 oktober start een avondgroep. Ook meedoen? Mantelzorgers uit de gemeente Geertruidenberg kunnen een e-mail sturen naar mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl Mantelzorgers uit de gemeente Oosterhout kunnen een e-mail sturen naar mantelzorg.oosterhout@surplus.nl of bel 0162-748600.

Deze cursus wordt meerdere malen per jaar overdag en in de avonduren aangeboden door Surplus Mantelzorg. Tijdens maximaal tien bijeenkomsten bespreken deelnemers thema’s zoals inleving in de veranderende beleving en gedrag, omgaan met zorg, communicatie, regelzaken, veiligheid en zelfzorg. Het psycho-educatie pakket is een initiatief van IntoDmentia foundation, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen. Deelnemers ervaren herkenning en steun in de groepen. Verschillende groepen gaan na de tien bijeenkomsten door met samenkomen en ervaringen uitwisselen.

Start groepen
Op dinsdag 20 september aanstaande start de ochtendgroep. De bijeenkomsten zijn steeds van 10.00 tot 12.00 uur. Op donderdag 6 oktober aanstaande start er een avondgroep. Deze bijeenkomsten zijn steeds van 19.00 tot 21.00 uur. Beide groepen vinden plaats in Activiteitencentrum De Slotjes in Oosterhout.

Deelname is gratis
Zowel deelname aan de bijeenkomsten als het verstrekte cursusmateriaal is kosteloos. Kan een naaste niet alleen thuis blijven? Dan is hij/zij tijdens de cursus welkom bij De Ontmoetingsplek.

Aanmelding en informatie
Neem voor aanmelding of informatie over mantelzorg of buddyhulp contact op via e-mail mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of mantelzorg.oosterhout@surplus.nl of bel Surplus 0162-748600.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen