Start project Zorgzaam Dorp Made

Geplaatst op 15 februari 2024


Op 25 januari jl. vond om 13.00 uur de aftrap plaats van het project Zorgzaam Dorp Made. Het is een gezamenlijk project van de gemeente Drimmelen, Surplus, Woonvizier, SWO, Thebe en seniorenpartner de Wijngaerd.

Het project gaat over collectieve samenwerking tussen buurtgenoten. Inwoners worden gemobiliseerd om hierin zelf mee te denken, regie te nemen, eigenaarschap te tonen en over te gaan tot actie om die zorgzame samenleving te creëren. De zorgzame samenleving is een samenleving waarin mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. In zo’n samenleving zorgen mensen voor elkaar.

Regionale projecten dragen bij aan het versterken van de collectieve gemeenschap waardoor ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Dit wordt ondersteund door een collectieve samenwerking tussen wonen, welzijn en zorg. Zij initiëren, ondersteunen, faciliteren en zijn op de achtergrond aanwezig als vangnet indien het informele netwerk het niet meer zelf kan.

Programma manager Daniëlle Garland, bestuurder De Wijngaerd Peter Hartmans, directeur Woonvizier Ellen van Beijsterveldt en sectormanager Surplus Anja Hartmans

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen