Start telefonisch spreekuur maatschappelijk werk

Geplaatst op 31 mei 2022


Vanaf 1 juni aanstaande start het maatschappelijk werk in Halderberge met een dagelijks telefonisch spreekuur. Iedere werkdag van 9.00 tot 11.00 uur via  0165 – 313 100. Maatschappelijk werker Elke Pemen: “Zo kunnen inwoners van Halderberge nog makkelijker bij ons terecht!”

De maatschappelijk werkers van Surplus luisteren en denken mee bij allerlei problemen. Inwoners van de gemeente Halderberge kunnen terecht met vragen over bijvoorbeeld relatieproblemen. Pemen: “Als er moeilijkheden zijn met een partner, kinderen of familie, maar ook bij (huiselijk) geweld, zowel voor vrouwen als mannen en waar kinderen betrokken zijn. Wij luisteren en helpen bij het vinden van een oplossing. Dus zijn er vragen of problemen waar je eens met iemand over wilt praten? Neem dan contact op. Onze hulp is gratis en onafhankelijk.”

Zoek hulp
Het maatschappelijk werk helpt bij persoonlijke problemen. Bijvoorbeeld bij gevoelens van angst, depressie of eenzaamheid. Deze kunnen het gevolg zijn van het verlies van een dierbare. Ook voor hulp bij rouwverwerking kan men terecht bij een maatschappelijk werker. Maar ook in geval van ziekte of andere problemen rondom gezondheid. Pemen: “we zien nog te vaak dat mensen veel te lang blijven rondlopen met problemen. Ons advies is hulp zoeken. Er over praten en samen kijken naar mogelijkheden helpt. Ons netwerk is groot, we kunnen anderen inschakelen en zo nodig verwijzen we door.”

Zorgen over een ander
De maatschappelijk werkers van Surplus zijn er ook voor als je je zorgen maakt over iemand. Of als er (vermoedens) van huiselijk geweld zijn bij familie, buren of kennissen. Aarzel niet en neem contact op. Dat kan via het telefonisch spreekuur. Of door een e-mail te sturen naar halderberge@surplus.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen