Start Training Dementie en (N)u Moerdijk

Geplaatst op 18 juli 2023


Het programma Dementie en (N)u helpt familieleden om dementie te begrijpen en hiermee om te gaan. Surplus start 4 september aanstaande een training voor mantelzorgers in de gemeente Moerdijk die te maken hebben met dementie. Ook meedoen? Stuur een e-mail naar informelezorg.moerdijk@surplus.nl of bel 0168 – 33 13 57.

Na het succes van de laatste training en vanwege steeds meer vragen van mantelzorgers over Dementie is er weer een nieuwe groep ingepland. Tijdens maximaal tien bijeenkomsten bespreken deelnemers thema’s zoals inleving in de veranderende beleving en gedrag, omgaan met zorg, communicatie, regelzaken, veiligheid en zelfzorg. Het psycho-educatie pakket is een initiatief van IntoDmentia foundation, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen. Deelnemers ervaren herkenning en steun in deze bijeenkomsten. Wanneer wenselijk zullen er ook na de training bijeenkomsten worden georganiseerd waarin deelnemers samenkomen en ervaringen uitwisselen.

Start groep

Op maandag 4 september aanstaande start een avondgroep, speciaal ook voor de werkende mantelzorgers. De bijeenkomsten zijn steeds van 19.00 tot 21.00 uur en vinden plaats in de Theaterzaal van de Zeven Schakels in Zevenbergen.

Deelname is gratis

Zowel deelname aan de bijeenkomsten als het verstrekte cursusmateriaal is kosteloos voor mantelzorgers uit de gemeente Moerdijk.

Aanmelding en informatie

De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Wanneer deze groep vol is, worden  belangstellenden op een wachtlijst geplaatst. Volgend jaar zullen weer nieuwe groepen starten. Neem voor aanmelding of informatie over mantelzorg of buddyhulp contact op via e-mail informelezorg.moerdijk@surplus.nl of bel Surplus 0168 – 33 13 57.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen