Start Training Dementie en (N)u

Geplaatst op 17 november 2022


Het programma Dementie en (N)u helpt familieleden om dementie te begrijpen en hiermee om te gaan. Surplus start 28 november aanstaande een training voor mantelzorgers in de gemeente Moerdijk die te maken hebben met dementie. Ook meedoen? Stuur een e-mail naar informelezorg.moerdijk@surplus.nl of bel 0168-331357.

Deze cursus vond eerder plaats in de gemeente Moerdijk. Mantelzorgers gaven aan weer behoefte te hebben aan deze training en daarom is een nieuwe groep ingepland. Tijdens maximaal tien bijeenkomsten bespreken deelnemers thema’s zoals inleving in de veranderende beleving en gedrag, omgaan met zorg, communicatie, regelzaken, veiligheid en zelfzorg. Het psycho-educatie pakket is een initiatief van IntoDmentia foundation, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen. Deelnemers ervaren herkenning en steun in deze bijeenkomsten. Wanneer wenselijk zullen er ook na de training bijeenkomsten worden georganiseerd waarin deelnemers samenkomen en ervaringen uitwisselen.

Start groep

Op maandag 28 november aanstaande start de ochtendgroep. De bijeenkomsten zijn steeds van 10.30 tot 12.30 uur en vinden plaats in de Theaterzaal van de Zeven Schakels in Zevenbergen.

Deelname is gratis

Zowel deelname aan de bijeenkomsten als het verstrekte cursusmateriaal is kosteloos.

Aanmelding en informatie

De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Wanneer deze groep vol is, worden  belangstellenden op een wachtlijst geplaatst. Volgend jaar zullen weer nieuwe groepen starten. Neem voor aanmelding of informatie over mantelzorg of buddyhulp contact op via e-mail informelezorg.moerdijk@surplus.nl of bel Surplus 0168-331357.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen