Steunouder nodig in Oosterhout?

Geplaatst op 15 december 2023


Kinderen grootbrengen is een hele klus. Soms kun je daar als ouder wel wat helpende handen bij gebruiken. Zou jij geholpen zijn met een vertrouwd adres waar je kind één of twee keer per week terecht kan? Laat het ons weten! Iets voor jou? Neem dan contact op met steunoudercoördinator Stefanie Worm 06 – 4216 0631.

Niet alleen
Steunouders zijn volwassen vrijwilligers met een groot hart voor kinderen en ouders. Een gezin, een echtpaar (jong of oud) of iemand die alleen woont met ruimte in huis, leven en hart. Eén of twee dagdelen per week bieden ze een gastvrij thuis aan een kind. Zo geven ze gezinnen een steuntje in de rug.

Voor wie
Je wil het liefste zelf voor je kind zorgen maar soms is dat lastig. Je kunt wel wat extra hulp gebruiken als het zorgen voor je kind(eren) je even teveel is of als je weinig mensen kent waarop je kunt terugvallen.

Hoe?
Je spreekt af dat je kind een keer per week naar de steunouder gaat. We zoeken iemand dicht bij jou in de buurt. Om te beginnen voor drie maanden, maar vaak ook langer. Altijd in overleg met jou. De meeste kinderen vinden het leuk extra aandacht te krijgen en nieuwe ervaringen op te doen en genieten van hun uitjes naar de steunouder. En als ouder kun je de zorg voor je kind een beetje delen met iemand anders en sta je er minder alleen voor.

• Steunouder is vrijwillig en gratis.

• De veiligheid van jouw kind is ook voor ons belangrijk. Steunouders worden gescreend en getraind en ze moeten een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen