Stichting Monuta Helpt doneert 3500 euro aan Surplus locatie Antonius Abt Terheijden

Geplaatst op 15 maart 2022


Dankzij de donatie van Monuta Helpt, een initiatief van uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar Monuta, kan de snoezelruimte van woonzorgcentrum Antonius Abt Terheijden binnenkort helemaal worden opgeknapt. Afgelopen zaterdag was de officiële overhandiging van de donatie tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland; NLdoet.

De snoezelruimte in Antonius Abt geeft mensen met dementie de mogelijkheid om te ontspannen. In deze kamer worden de zintuigen geprikkeld door voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden. Dit heeft een positief effect op stemming en gedrag van de bewoner en draagt hierdoor bij aan kwaliteit van leven.

Vernieuwing en verbetering van de snoezelruimte
Deze belangrijke ruimte is inmiddels wel aan vernieuwing toe. Mary Janssen, welzijnsmedewerker in woonzorgcentrum Antonius Abt, heeft daarom een stappenplan gemaakt waarin omschreven is hoe de ruimte het beste vernieuwd en wellicht ook verbeterd kan worden. Vervolgens heeft zij dit plan ingediend bij Jolanda Nieuwlaat van Monuta Helpt.

Monuta Helpt maakt de realisatie van het stappenplan mogelijk
Monuta Helpt steunt namelijk lokale initiatieven en projecten die een positieve bijdrage leveren aan onder andere ouderenzorg. Het stappenplan werd goed ontvangen, waarna besloten is om een bedrag van 3500 euro te schenken aan Antonius Abt. Hierdoor kan het stappenplan daadwerkelijk gerealiseerd worden. Mary Janssen licht toe: “Wij zijn ontzettend blij met deze donatie. Dankzij dit gulle bedrag kunnen wij de snoezelruimte niet alleen vernieuwen maar ook verbeteren. De ruimte verdient namelijk niet alleen een opknapbeurt. Het is ook de bedoeling om de kamer uit te breiden met een filmprojector en daarnaast willen we ook het ventilatiesysteem vernieuwen. Monuta Helpt maakt dit nu mogelijk en daar zijn we hen dan ook ontzettend dankbaar voor”.  

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen