Stichting Wensdroom Moerdijk vervult de wens van de bezoekers van dagbesteding Surplus

Geplaatst op 17 december 2020


“In een mooie brief heb ik de wens van de bezoekers van onze dagbesteding voorgelegd aan de Stichting Wensdroom”, vertelt Petra Schets, leidinggevende Dagbesteding bij Surplus. In Zevenbergen zijn er 4 groepen dagbesteding en behandeling. Alle bezoekers wonen nog zelfstandig thuis, alleen of met hun partner.

Vaak hebben zij iets meer ondersteuning nodig, daarom komen ze een aantal dagen per week samen bij Surplus in een plezierige en ontspannen sfeer. Daarbij worden verschillende activiteiten aangeboden.

Een van de hoogtepunten van de dag is een ritje met de duo-fiets. Een vrijwilliger of een medewerker van Surplus gaat dan met de bezoeker een tochtje maken door de omgeving. De duo-fiets maakt het mogelijk voor mensen die minder mobiel zijn om vrij te bewegen en lekker naar buiten te gaan.

“Als ze op de fiets zitten maken ze lekker vaart, zien ze veel en gaat de wind door de haren. En dat brengt steevast een brede glimlach op het gezicht. We maken dan een rondje door de wijk, bezoeken locaties die voor hen belangrijk waren of zijn en maken hier en daar nog een praatje. De animo voor het gebruik van de duo-fiets is groot”, legt Petra uit.

“Onze huidige duo-fiets was ruim 15 jaar oud en nodig toe aan vervanging. Met kunst en vliegwerk zijn we telkens in staat geweest om hem op te knappen, maar nu was het einde van de fiets echt in zicht.”

“Wij hebben de stichting Wensdroom Moerdijk gevraagd of zij deze wens konden verwezenlijken. Zij zijn hier enthousiast mee aan de slag gegaan en zij hebben deze wens in vervulling laten gaan.

Stichting Wensdroom Moerdijk; namens onze bezoekers heel erg bedankt, we zijn hier superblij mee en kunnen niet wachten om er met de fiets op uit te trekken!”

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen