Surplus neemt deel aan informatiemarkt op de Dag van de beroerte

Geplaatst op 19 april 2023


Een beroerte verandert van het een op het andere moment je leven. Het is dan belangrijk dat zorg niet alleen snel wordt opgestart, maar ook naadloos op elkaar aansluit. In de regio West-Brabant en Tholen werken dertien zorgorganisaties nauw samen in de CVA Ketenzorg. Hun intensieve samenwerking zorgt ervoor dat de lijnen tussen de organisaties kort zijn en dat er snel geschakeld wordt. Tijdens de Dag van de Beroerte, op dinsdag 9 mei, laten de zorgorganisaties zien wat zij allemaal in huis hebben om mensen met een beroerte (CVA) te helpen.

CVA Ketenzorg West-Brabant en Tholen is ontstaan om de zorg voor mensen die een beroerte hebben gehad te verbeteren. Binnen de deelnemende organisaties werken professionals aan de zorg, de revalidatie en begeleiding van CVA-patiënten in elke fase. Door samen te werken zorgen zij ervoor dat de overgang van de acute naar de revalidatie- en de chronische fase naadloos verloopt.

Dag van de Beroerte

Elke tweede dinsdag van mei wordt stilgestaan bij de Europese Dag van de Beroerte. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor het herkennen van een beroerte en de gevolgen ervan. CVA Ketenzorg West-Brabant en Tholen geeft elk jaar op een andere manier invulling aan de Dag van de Beroerte, meestal voor een bepaalde doelgroep. Dit keer is gekozen voor het opzetten van een informatiemarkt voor zowel cliënten, patiënten, mantelzorgers als professionals. De organisaties laten zien wat zij te bieden hebben aan CVA-zorg. Het Bravis ziekenhuis vertoont een film waarin verschillende professionals aan het woord komen. Revalidatiecentra geven informatie over de begeleiding van patiënten na een beroerte. Thuiszorgorganisaties tonen hun expertise op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. Fysio- en ergotherapeuten demonstreren de oefeningen die zij verrichten.

Informatiemarkt

Zorgprofessionals ontdekken op de informatiemarkt wat elke zorgorganisatie in de keten doet voor de CVA-patiënt. Het Kennisnetwerk CVA Nederland is eveneens aanwezig. Deze organisatie faciliteert leernetwerken die de zorg voor mensen met een CVA verbeteren. In deze leernetwerken delen professionals kennis met elkaar. Het landelijk loket Breinlijn geeft op de informatiemarkt voorlichting, toont video’s en licht zijn werkwijze toe.

Gratis

De informatiemarkt is gratis toegankelijk op dinsdag 9 mei van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur bij TWB Roosendaal, Belder 2-4 in Roosendaal.

Om een indruk te krijgen van de belangstelling, is het verzoek om aan te melden via het aanmeldformulier: https://forms.gle/45d8ijJ8ajxCEGyb8

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen