Surplus op Bunta Beats!

Geplaatst op 25 juni 2024


Zondag 23 juni jl. vierde Oosterhout het jaarlijkse multiculturele festival ‘Bunta Beats’ in het Floralia Park. Op dit festival werd er volop genoten van onder andere muziek, dans, de festivalmarkt en lekker eten van over de hele wereld. Ook dit jaar mocht Surplus een steentje bijdragen aan dit prachtige festival.

In het zonnetje
Surplus vertegenwoordigde tijdens het festival drie van de vele culturen; Marije van Leeuwen en Tessa Michielse (Nederlands) hebben samen met Yusuf (Turks) en Yaser (Jemenitisch) héél veel mensen in het zonnetje kunnen zetten. Dit gebeurde zowel letterlijk als figuurlijk. In Oosterhout wonen veel vrijwilligers, mantelzorgers, initiatiefnemers en andere kanjers, die het verdienen zélf eens in het zonnetje te kunnen staan. De bezoekers mochten aan een rad draaien, waar vervolgens een persoonlijke boodschap uit kwam rollen. Deze boodschap toverde bij velen een glimlach op hun gezicht, waardoor ze stralend in het geknutselde zonnetje op de foto konden. Het was een mooie en warme dag, waar velen in dit welverdiende zonnetje gezet werden. Dank aan alle Oosterhouters die zich inzetten voor een ander.

Statushouders
Yusuf en Yaser zijn gevlucht uit hun land en hebben in Nederland een verblijfsvergunning gekregen (een status). Surplus begeleid statushouders tijdens hun eerste jaar in Oosterhout. Als statushouder moet je veel zaken regelen. Onze trajectbegeleiders begeleiden deze nieuwe Oosterhouters samen met vrijwilligers van Aankomst tot Zelfredzaamheid. Surplus is hiervoor altijd op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Yvonne de Gouw (bel 06 – 186 00 690 of mail naar yvonne.degouw@surplus.nl).

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen