Surplus organiseert Dag van de Mantelzorger in Geertruidenberg

Geplaatst op 11 oktober 2021 in Welzijn


Jaarlijks organiseert Surplus de Dag van de Mantelzorger voor Geertruidenbergse mantelzorgers. Dit jaar biedt Surplus in de maand november een aangepast programma. Mantelzorgers komen in kleine groepjes bij elkaar om te genieten van één van de zeven keuzemenu’s in restaurants verspreid over Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer. Voor elk wat wils!

Bij Surplus staan in de gemeente Geertruidenberg bijna 600 mantelzorgers ingeschreven. Zij ontvingen allemaal een uitnodiging voor de mantelzorgdag. Via de website www.welzijningeertruidenberg.nl kunnen mantelzorgers drie opties selecteren. Dit kan tot 22 oktober aanstaande. Uiteindelijk wordt op basis van de keuzes, de aanmeldingen en de maximaal toegestane groepsgrootte bepaald wie, waar één keer mag deelnemen. Mantelzorgers die niet willen of kunnen deelnemen aan één van deze opties, kunnen ook kiezen voor een attentie.

Mantelzorgwaardering
Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een familielid, buur of goede vriend vanwege bijvoorbeeld ziekte, (lichamelijke) beperking, verslaving of psychische problemen. Zij doen dat structureel, voor langere tijd en onbetaald. Mantelzorgers komen daarnaast ook in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Hiervoor moeten zij een aparte aanmelding doen. Kijk op www.welzijningeertruidenberg.nl voor meer informatie. 

Surplus mantelzorgondersteuning
Surplus biedt verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aan. Naast coaching, informatie en advies kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld deelnemen aan diverse workshops, cursussen en andere activiteiten. Mantelzorgers die op de hoogte willen blijven van het aanbod van Surplus kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of contact opnemen via het telefoonnummer 0162 – 748 600.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen