Surplus organiseert smakelijke Dag van de Mantelzorger

Geplaatst op 17 september 2020


Jaarlijks organiseert Surplus de Dag van de Mantelzorger voor Geertruidenbergse mantelzorgers. Dit jaar doet Surplus dat in een andere vorm. Door de maatregelen rondom het coronavirus kunnen de mantelzorgers namelijk niet meer in grote getalen bij elkaar komen. Daarom komen de mantelzorgers in kleine groepjes bij elkaar om te genieten van één van de negen keuzemenu’s in restaurants verspreid over Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk.

Keuzemenu Dag van de Mantelzorger
Surplus heeft een ‘keuzemenu’ samengesteld met verschillende opties. Via de site https://www.welzijningeertruidenberg.nl kunnen mantelzorgers drie opties selecteren. Zij moeten vóór 30 september hun keuze doorgeven. Uiteindelijk wordt op basis van de keuzes, de aanmeldingen en de maximaal toegestane groepsgrootte bepaald wie, waar éen keer mag deelnemen. Mantelzorgers die niet willen of kunnen deelnemen aan één van deze opties, kunnen er voor kiezen om een boekje aan te vragen.   
Klik hier voor de uitnodiging met meer informatie over de ‘keuzemenu’s’

Mantelzorgwaardering
De gemeente Geertruidenberg is trots op haar mantelzorgers en wil ook dit jaar weer graag de vele mantelzorgers een blijk van waardering geven door middel van een geldbedrag of cadeaubon. Zorg je voor een familielid, buur of goede vriend vanwege ziekte, beperking, verslaving en of psychische problemen? Doe je dit structureel voor langere tijd en onbetaald? Dan ben je mantelzorger!

Degene voor wie je zorgt woont in de gemeente Geertruidenberg. Als mantelzorger mag je voor één zorgvrager een waardering aanvragen. Zijn er meerdere mantelzorgers betrokken bij één zorgvrager, dan ontvang je samen de mantelzorgwaardering en verdeel je dit onderling.

Je kunt als zorgvrager ook de waardering aanvragen voor de mantelzorger. Via de website www.welzijningeertruidenberg.nl kun je de waardering aanvragen tot en met 31 december 2020.

Heb je een vraag of lukt het niet om aan te melden via de website? Neem dan contact op met Surplus via T: 0162-748600.  

Surplus mantelzorgondersteuning
Surplus biedt verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aan. Zo kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld deelnemen aan diverse workshops, cursussen en andere activiteiten. Mantelzorgers die op de hoogte willen blijven van het aanbod van Surplus kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of contact opnemen via het telefoonnummer 0162 748600.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen