Surplus welzijn organiseert cursus over financiën in Oosterhout

Geplaatst op 18 augustus 2022


De gasrekening, benzine en nu ook de boodschappen. Alles wordt in een razend tempo duurder. Surplus welzijn speelt hierop in door de cursus ‘Uitkomen met je inkomen’ te organiseren. Op 13 september vindt de eerste van vier bijeenkomsten plaats bij activiteitencentrum De Bunthoef in Oosterhout. Deelnemen aan deze cursus is gratis. Aanmelden kan door te bellen naar 0162 – 748 600 of stuur een e-mail naar burgeradviseur@surplus.nl 

,,We proberen mensen helderheid te geven in alles wat met financiën te maken heeft”, zegt budgetcoach Gerard Heintjes, vrijwilliger bij Surplus Welzijn Oosterhout. Tijdens de vierdelige cursus legt Heintjes uit hoe je kunt besparen op verzekeringen, hoe supermarkten je proberen te misleiden en hoe je kan uitzoeken op welke tegemoetkomingen je recht hebt. ,,Als budgetcoach spreek ik dagelijks mensen met financiële zorgen, die weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Een cursus als deze kan voor veel nieuwe inzichten zorgen.”

Schaamte
Ondanks dat het leven steeds duurder wordt, zijn er nog verrassend weinig aanmeldingen, vertelt Heintjes: ,,De behoefte is er denk ik wel, maar ik vermoed dat veel mensen de drempel niet over durven. Je ziet dat er een bepaalde schaamte en angst heerst als het op slechte financiën aankomt. Mensen hoeven absoluut niet bang te zijn voor een oordeel, want je hoeft tijdens de cursus niets vrij te geven over je financiële situatie. We behandelen het heel neutraal.”

Onbewust spenderen
Heintjes legt uit dat mensen tegenwoordig onbewust veel geld over de balk gooien, zonder dat zij het door hebben. ,,tegenwoordig is zo’n beetje alles een abonnement. Netflix, Spotify, je huur, de lease van je auto, noem maar op. Het gaat allemaal automatisch, hierdoor verlies je makkelijk het overzicht.”

Hij raadt mensen ook aan om eens te kijken op de website Berekenuwrecht.nl, daarop is makkelijk te vinden op welke toeslagen en tegemoetkomingen  jij recht hebt.  

Bron: BN DeStem 16 augustus 2022

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen