Terugblik op de Slimme Zorg Estafette 2022

Geplaatst op 17 maart 2022


Met bijna 300 activiteiten in 4 regio’s en 2 landelijke bijeenkomsten was de Slimme Zorg Estafette 2022 een groot succes. Surplus was één van de organisaties die aan de Slimme Zorg Estafette deelnam, onder andere met de digi-meetup.

Elkaar ontmoeten, ervaringen delen en inspiratie opdoen onder leiding van een toffe spreker: dat waren de ingrediënten van de digi-meetup voor zorgmedewerkers. Ruim vijftig zorgmedewerkers van de vijf organiserende zorgorganisaties en enkele medewerkers van andere organisaties namen deel. Ze spraken over verschillende slimme zorgoplossingen, van medicijndispenser tot heupairbag en leefcirkels. En dat leverde heel wat op. “Het waren zorgmedewerkers uit dezelfde regio, stad of zelfs wijk die elkaar nog niet kenden”, vertelt Luuk van Schendel, adviseur innovatie bij Surplus. “Maar die wel veel overeenkomsten hadden. Zoals de wens om warme zorg te kunnen blijven leveren. En de hoop dat de inzet van zorgtechnologie daar in de komende jaren aan gaat bijdragen.”

Zorgmedewerkers leren van elkaar

Het doel van de digi-meetup was zorgmedewerkers verbinden. Om van elkaars ervaringen te kunnen leren, want dat is van groot belang. “Het voorkomt dat organisaties elke keer het wiel opnieuw moeten uitvinden”, zegt Luuk. “Door collega’s van verschillende organisaties samen te brengen prikkel je de nieuwsgierigheid en hoor je de ervaring vanuit de zorg zelf.” Dat de digi-meetup in een behoefte voorzag, blijkt uit de vraag naar een vervolg. “Dat vervolg gaat er zeker komen.”

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen