Theaterduo ‘Dames die Raken’ spelen herkenbare (mantelzorg)situaties

Geplaatst op 02 februari 2023


Theatermakers Carla Kalhorn en Dieuwke Tazelaar vormen samen ‘Dames die Raken’. Door middel van theater maken zij onderwerpen, zoals mantelzorg, bespreekbaar. Het is fijn om ervaringen te delen en te merken dat je niet de enige bent. Dit geeft handvatten om met lastige situaties om te gaan. Op zaterdag 18 maart aanstaande spelen zij een voorstelling voor mantelzorgers in de Cultuurmakerij (Galvanitas) in Oosterhout. De gratis voorstelling is van 13.00 tot 15.00 uur.

Mantelzorg doe je uit liefde en/of verantwoordelijkheidsgevoel. De praktijk is niet altijd makkelijk. ‘Dames die Raken’ spelen situaties op basis van de dagelijkse praktijk. Herkenbaar en soms schurend. Zij gaan met het publiek in gesprek en maken zo het (vaak) onbespreekbare bespreekbaar. “Wat doe je als je geconfronteerd wordt met je eigen grenzen. Hoe geef je die aan? Wat doe je met al die goedbedoelde adviezen? En als je naaste zich beter voordoet waardoor extra hulp niet beschikbaar komt? Hoe blijf je zelf overeind?” Door ervaringen te delen ontstaat vaak verbinding en krijgen bezoekers nieuwe inzichten en handvatten.

Voorstelling maakt veel los
Tijdens de week voor de mantelzorg speelden ‘Dames die Raken’ deze zelfde scenes over mantelzorg in Zundert. Een toeschouwer vertelde: “’Dames die Raken’ maakten veel los bij het publiek. Mensen herkenden zich in de gespeelde scenes en waren erg betrokken. Ik vond het fijn dat ik mijn verhaal kwijt kon, kon delen met anderen die begrijpen wat ik meemaak.”

Aanmelden
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. De voorstelling is volgeboekt.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen