Thema-uren voor werkende mantelzorgers

Geplaatst op 25 april 2024


Werken én zorgen voor een familielid, kan lastig zijn. Denk aan een negatieve werk-privé balans, gebrek aan begrip of flexibiliteit, financiële druk of emotionele belasting. Ook het vinden van vervangende zorg of het gesprek aangaan met een leidinggevende kan pittig zijn. Op 23 mei en 20 juni organiseert Surplus speciale thema-uren voor werkende mantelzorgers.

Mantelzorg Oosterhout luistert graag naar ervaringen van werkende mantelzorgers en hun vragen tijdens één van de thema-uren “Werk en Mantelzorg”. Op 23 mei van 19.00 tot 20.00 uur op Surplus locatie: Prins Hendrikstraat 41 in Raamsdonksveer. Op 20 juni van 19.00 tot 20.00 uur in Activiteitencentrum De Slotjes, Slotjesveld 15 in Oosterhout. Tijdens deze thema-uren leren deelnemers meer over bijvoorbeeld bestaande verlofregelingen en de wegwijzer vervangende zorg. Ook worden zij op weg geholpen met hoe je gezonde grenzen kunt stellen en hoe je het beste hierover in gesprek kunt gaan met je werkgever.

Gesprek met leidinggevende
Een voorbeeld van wat een deelnemer aan handvatten mee krijgt tijdens een thema-uur zijn verschillende tips om het gesprek met een leidinggevende aan te gaan. Zo is het belangrijk dit gesprek goed voor te bereiden en een doel te stellen. Andere tips zijn het onderhouden van regelmatig contact met de leidinggevende en open en eerlijk zijn over de invloed van zorgtaken op het werk.

Meer informatie en aanmelden
Mantelzorgondersteuning biedt informatie, onafhankelijk advies en steun voor mensen die langdurig zorgen voor een naaste. Aan deze ondersteuning zijn geen kosten verbonden. Aanmelden voor de thema-uren kan via de website www.mantelzorgoosterhout.nl/agenda. Een persoonlijke vraag of op zoek naar steun? Bel naar Surplus en vraag naar mantelzorg: 0162-748600.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen