Trakteer een kind op voorleesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen

Geplaatst op 24 januari 2023


De Nationale Voorleesdagen…traditiegetrouw hét moment voor voorleesontbijtjes met BN’ers, kinderen die in pyjama naar school gaan en leuke acties rondom mooie prentenboeken. Dit jaar starten op woensdag 25 januari veel scholen, kinderopvang en bibliotheken weer met het nationale voorleesontbijt.

Moeite met voorlezen en taal

Maar een grote groep kinderen wordt thuis niet voorgelezen. Hun ouders hebben moeite met lezen en taal of zijn om een andere reden niet in staat om lekker samen een boek te pakken. Zorg- en welzijnsorganisatie Surplus is uitvoerder van het programma VoorleesExpress in gemeenten Halderberge, Etten-Leur en Breda. “We werken nauw samen met bibliotheken en scholen. We zetten getrainde vrijwilligers en studenten in om deze kinderen te bereiken en hun ouders te ondersteunen”, aldus Nicole van Gennip, projectleider bij Surplus.

Woensdag 25 januari het nationale voorleesontbijt

De aftrap van de nationale voorleesdagen wordt gegeven op woensdag 25 januari met het nationale voorleestontbijt. Op heel veel locaties door het hele land zal er dan een boek voorgelezen worden. Dit jaar zal dat in veel gevallen het prentenboek van het jaar zijn: Maximiliaan Modderman.

Ook iets doen? Iedereen kan iets doen door een kind, dat het nodig heeft, te trakteren op 20 weken voorleesplezier. Thuis op afstand of digitaal! Surplus zoekt nog vrijwilligers voor de VoorleesExpress-locatie in Halderberge. Kijk voor meer informatie op www.voorleesexpress.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen