Treincoupé woonzorgcentrum Fendertshof geopend

Geplaatst op 26 april 2023


Het gevoel hebben dat je in een trein zit die langs verschillende plaatsen en landschappen zoeft, vanuit een woonzorgcentrum. Op Fendertshof kunnen bewoners en bezoekers dit nu ervaren, nadat daar dinsdagmiddag officieel een ‘treincoupé’ werd geopend. Nieuwsgierig en vrolijk lachend namen een aantal bewoners plaats op de treinbankjes, waar ze even op reis gingen.

De treincoupé bestaat onder andere uit twee treinbankjes, twee beeldschermen waarop de voorbij komende omgeving en stations worden afgebeeld, ruimte voor bagage, een knop waarmee treindeuren geopend en gesloten kunnen worden en een informatiebord waarop de treinroutes aangegeven staan. Materiaal dat oorspronkelijk ook echt is ingezet door NS en voor dit project op de kop is getikt. Zo voelt het voor bewoners alsof ze zich écht in de trein begeven en even op reis gaan. Ook voor bewoners in een rolstoel is de coupé toegankelijk. De ‘vertreklocatie’ in Fendertshof waar je kan opstappen is vernoemd naar de vrijwillig medewerker die kartrekker is geweest van het project: de John Stooplaan. De coupé is daarnaast tot stand gekomen dankzij de Plus van Surplus.

Er heeft aardig wat tijd en moeite gezeten in het realiseren van de treincoupé. Zo zijn er verschillende medewerkers, vrijwilligers en studenten bij betrokken geweest om de treincoupé zo realistisch als mogelijk na te maken. “Maar als ik nu die blije en verwonderde gezichten zie, is het het allemaal waard geweest! Ik hoop dat bewoners en bezoekers er veel plezier aan beleven en misschien zelfs ook wel herkenbare omgevingen of plekken in Nederland tegenkomen,” aldus zorgmanager Jenny Heijstek.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen