Tweede seizoen podcast ‘Straattaal’

Geplaatst op 24 november 2022


Respect, diversiteit en liefdesverdriet. Zomaar wat onderwerpen die aan bod komen in het tweede seizoen van Straattaal de podcast op Spotify. In het eerste seizoen hoorden luisteraars verhalen van jongerenwerkers Esmee, Daan en verschillende gasten over onder andere gezondheid, keuzestress en eenzaamheid. In het tweede seizoen, iedere vrijdag om 15.00 uur, komen opnieuw interessante onderwerpen aan bod.

Al meer dan 400 luisteraars hebben sinds de allereerste aflevering geluisterd naar de verhalen van Esmee en Daan. In Straattaal de podcast praten Esmee en Daan over actuele thema’s geleid door hun eigen ervaringen en meningen. Aan het eind van iedere aflevering raden zij het ‘Straattaal-woord van de week’. Jongeren kunnen op deze manier kennis maken met het beroep van de jongerenwerkers en worden tegelijkertijd geïnformeerd over verschillende thema’s. De luisteraars kunnen zelf kiezen waar en wanneer zij willen luisteren naar de podcast.

Podcast iedere vrijdag

Iedere vrijdag om 15.00 uur staat een nieuwe aflevering online. De social media kanalen van het jongerenwerk sluiten aan op de afleveringen van die week. Via Instagram stickers, -polls en natuurlijk ook via de chatberichten kunnen jongeren hun eigen mening laten horen, of mee raden met het Straattaal-woord van de week. Vragen aan Esmee en Daan? Of een keer in de podcast langskomen? Stuur dan een berichtje via Instagram @Straattaal_de_podcast, of stel een vraag tijdens een vragenrondje in de Instagram Stories.

Waarvoor kunnen jongeren terecht?

Surplus biedt Jongerenwerk in de gemeenten Breda, Etten-Leur, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert. Het jongerenwerk van Surplus is aanwezig op alle plekken waar jongeren zijn. Jongerenwerkers lopen bijvoorbeeld zogenaamde straatrondes en verwijzen naar leuke activiteiten. Ze geven voorlichting, advies en helpen jongeren op gang. Eén op één begeleiding is ook mogelijk. Daarnaast is er online jongerenwerk om jongeren nog beter te bereiken. Esmee: “We nemen jongeren serieus en zij kunnen hun verhaal altijd in vertrouwen bij ons kwijt. Bijvoorbeeld als het niet goed gaat thuis of op school. Ook kunnen we helpen met verschillende thema’s. Bijvoorbeeld met het opstellen van een cv en motivatie voor een bijbaan, met onderzoeken welke opleiding geschikt is of voorlichting geven over verschillende onderwerpen waar jongeren zich mee bezighouden.”

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen