Uitnodiging Themabijeenkomst Grenzen aangeven voor mantelzorgers

Geplaatst op 10 juni 2024


Inwoners met een naaste die zorg nodig heeft, ofwel mantelzorgers, merken dat ze ongemerkt steeds meer gaan geven. Wanneer wordt het geven te veel en hoe zou het anders kunnen? Kan het anders? Zijn er grenzen en hoe behoud ik die als mantelzorger? Speciaal voor hen worden twee bijeenkomsten georganiseerd.  

Tijdens deze bijeenkomst worden antwoorden gezocht en grenzen voor mantelzorgers. Een veelgehoorde vraag is: “Kan ik wel grenzen stellen aan het zorgen en zo ja, hoe doe ik dat dan?” Deze avond geeft mantelzorgconsulent Mitzy de Groot uitleg over wat grenzen zijn maar ook hoe je ze kunt signaleren bij jezelf. Praktische oefeningen maken deel uit van deze avond.

Aanmelden
Er worden twee avondbijeenkomsten georganiseerd. Op maandag 17 juni om 19.30 uur in het Vlechtwerk te Werkendam. Of donderdag 20 juni om 19.30 uur in BuBeClu te Wijk en Aalburg(Pro Seniore is ook aanwezig). Mantelzorgers kiezen zelf voor welke avond ze zich aanmelden. Beide bijeenkomsten starten met een inloop van een kwartier met koffie en thee. De avond duurt tot 21.30 uur.De workshop wordt gegeven door Mitzy de Groot, mantelzorgconsulent bij Surplus. Aanmelden kan tot uiterlijk 17 juni, bij 0183 – 40 84 44 of via mantelzorg.altena@surplus.nl.

Mantelzorgondersteuning in Altena
Mantelzorgers zorgen voor ouders, kind(eren) of goede vrienden of buren. Wie zorgt er echter voor de mantelzorger? De Mantelzorgondersteuning van Surplus, biedt informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorgers. Ingeschreven mantelzorgers kunnen zich inschrijven voor een nieuwsbrief die ongeveer drie keer per jaar uitkomt. Hierin staat informatie over mantelzorgondersteuning, tips, cursussen en leuke uitjes. Neem voor meer informatie contact op met Surplus 0183 – 408444.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen