Verpleegkundige Barry krijgt eerste coronavaccinatie in West-Brabant

Geplaatst op 15 januari 2021Vanmorgen 15 januari 2021 is de eerste coronaprik in West-Brabant gezet. Senior verpleegkundige Barry werkzaam bij woonzorgcentrum De Zeven Schakels in Zevenbergen – onderdeel van Surplus – was om 8.00 uur aan de beurt om de eerste vaccinatie te krijgen. “Ik ben blij dat we in West-Brabant ook zijn begonnen met het vaccineren van de zorgmedewerkers die directe contacten hebben met onze cliënten. We hebben met enige regelmaat veel besmettingen gehad binnen onze woonzorgcentra. Het biedt weer perspectief nu iedereen gevaccineerd kan worden,” aldus Anton van Mansum, voorzitter raad van bestuur Surplus. Tot aan 15 februari zijn alle dagen van 8.00 tot 20.00 uur al volgepland op de vaccinatielocatie Amphia Langendijk. Zodra er weer meer vaccins beschikbaar komen, worden er weer nieuwe tijdsloten opengesteld. Zorgmedewerkers die nog geen afspraak hebben, kunnen dan weer naar de landelijke afsprakenlijn bellen.

Ruimte voor nieuwe afspraken
Inmiddels zijn er al 8.205 afspraken gepland. Barry stond vooraan in de rij om het vaccin te krijgen. “Met deze vaccinatie bescherm ik niet alleen mezelf tegen het coronavirus maar ook de mensen waaraan ik zorg verleen, mijn collega’s en mijn familie en vrienden. Ik ben er wel aan toe om weer ons gewone leventje te kunnen oppakken en de ouderen een fijne dagbeleving te kunnen bieden” aldus Barry.

Uitbreiding priklijnen
Op de locatie Amphia Langendijk starten we met 3 priklijnen. Zodra er meer vaccins binnenkomen, kunnen we snel opschalen naar 8 priklijnen. In totaal worden er vanaf nu minimaal 390 mensen per dag gevaccineerd, zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur.

Meerdere vaccinatielocaties
Behalve de zorgmedewerkers langdurige zorg gaat de GGD ook de mobiele thuiswonende ouderen en de groep 18 tot 60 jaar vaccineren samen met de huisartsen. We zijn momenteel volop bezig met het selecteren van meerdere locaties hiervoor. Bergen op Zoom krijgt in ieder geval een vaccinatielocatie. De andere paar locaties hopen we binnenkort bekend te maken. Projectleider Artur Rijkers “We streven naar een efficiënte en fijnmazige spreiding over West-Brabant. We hebben heel veel mogelijkheden aangeboden gekregen van allerlei particulieren, bedrijven en instanties. Om in aanmerking te komen als vaccinatielocatie moet deze voldoen aan de voorwaarden van het RIVM. Denk bijvoorbeeld aan brandveiligheid, ventilatie, rolstoeltoegankelijkheid en voldoende parkeergelegenheid. Ook moeten er voldoende mogelijkheden zijn voor opslag van vaccinatie materialen en persoonlijke beschermingsmiddelen en de distributie daarvan. De mogelijke locaties screenen we momenteel op deze criteria. Hierbij werken we intensief samen met de Veiligheidsregio Midden en West Brabant.”

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen