Versterking voor het jongerenwerk Oosterhout

Geplaatst op 24 februari 2023


De jongerenwerkers zijn er voor alle Oosterhoutse jongeren. Het team Oosterhout kreeg in januari versterking. Jongerenwerker Djoy Brust (31) heeft zin in deze nieuwe uitdaging en gaat zich met name focussen op Oosterhout Midden en veiligheid.

“Mijn naam is Djoy Brust en ben recent begonnen als jongerenwerker in de gemeente Oosterhout. Ik zal vooral actief zijn in de wijk Slotjes en het centrum. Op dit moment ben ik vaak te vinden bij verschillende inloopmomenten in het Jongerencentrum aan de Klappeijstraat 44A, tijdens pauzes op scholen en op straat. Ik ga me onder andere richten op veiligheid, individuele begeleiding en zichtbaarheid van het jongerenwerk. Met mijn achtergrond als participatiecoach bij GGZ-Breburg wil ik er voor zorgen dat jongeren ontdekken waar hun kwaliteiten liggen en hoe ze die kunnen inzetten. Ik wil op deze manier jongeren vooral in zichzelf laten geloven. Zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot wie of wat ze willen zijn. Zelf heb ik een brede interesse in verschillende sporten en muziek maken. Ik ga zeker aan de slag om mijn netwerk te verbreden in de gemeente Oosterhout en ga kennismaken met de verschillende netwerkpartners. Ik ben bereikbaar via e-mail Djoy.brust@surplus.nl of bel 06 – 204 50 781.”

Waarvoor kunnen jongeren terecht?
Surplus biedt jongerenwerk in de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Drimmelen, Etten-Leur, Breda en Zundert. In Oosterhout bestaat het team uit vier jongerenwerkers. Kevin zorgt voor de vrije inlopen. Zijn aandachtsgebieden zijn jonge mantelzorgers en eenzaamheid onder jongeren. Jamie is vooral actief in Oosterhout zuid. Esmee werkt in Oosterhout noord en organiseert het Meidenwerk en de podcast Straattaal. Alle jongerenwerkers zijn zichtbaar op de Oosterhoutse scholen en bieden individuele begeleiding. Het jongerenwerk van Surplus is aanwezig op alle plekken waar jongeren zijn. Jongerenwerkers lopen bijvoorbeeld zogenaamde straatrondes en verwijzen naar leuke activiteiten. Ze geven voorlichting, advies en helpen jongeren op gang. Daarnaast is er online jongerenwerk om jongeren nog beter te bereiken. Ook kunnen jongerenwerkers helpen met verschillende thema’s. Bijvoorbeeld met het opstellen van een cv en motivatie voor een bijbaan, met onderzoeken welke opleiding geschikt is of voorlichting geven over verschillende onderwerpen waar jongeren zich mee bezighouden.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Oosterhout bij

Jongerencentrum Oosterhout

Klappeijstraat 44A 4901 HE Oosterhout

Bij het Jongerencentrum Oosterhout kun je terecht om anderen te leren kennen, het gesprek aan te gaan met de jongerenwerkers of om een vraag te ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen