Voel je goed! gestart in gemeente Drimmelen

Geplaatst op 07 september 2021 in Welzijn


Op maandag 6 september jl. gingen zes gemotiveerde deelnemers uit gemeente Drimmelen van start met het project Voel je goed! Wethouder Jürgen Vissers gaf het startsein. Samen maakten de deelnemers de lesmappen in orde en werden de eerste oefeningen gedaan!

Voel je goed! is een samenwerking tussen Surplus, het Taalhuis en een diëtist om volwassenen te ondersteunen gezonder te leven. Voor mensen die moeite hebben met taal, is het vaak lastig informatie over gezonde voeding te kunnen vinden en begrijpen. Of om informatie toe te kunnen passen in hun dagelijkse leven. Daar komt bij dat zorgverleners vaak niet vragen of iemand moeite heeft met lezen en schrijven. Hierdoor neemt de kans op overgewicht toe of heeft de begeleiding van de huisarts of een diëtist niet altijd het gewenste effect. Voel je goed! is een initiatief van stichting Lezen en Schrijven wordt uitgevoerd door Surplus. Lokaal projectleider Femke Selders: “Op donderdag 30 september start er nog een groep en daar zijn nog plekken vrij! Aanmelden kan door te bellen naar 06 – 230 67 360 of stuur een e-mail naar Femke.Selders@surplus.nl.”

Voel je goed!
Voel je goed! ondersteunt volwassen laaggeletterden om gezonder te leven. Dit project is onderdeel van ondersteuningsprogramma Taal voor het Leven. Dit programma helpt gemeenten en organisaties die aan de slag willen met de aanpak van laaggeletterdheid, wordt aangeboden door Stichting Lezen & Schrijven en gefinancierd door de Rijksoverheid. De aanpak bestaat uit 20 bijeenkomsten, gericht op gezond eten en voldoende bewegen. Voel je goed! richt zich op veranderen van gedrag. Daarom komen ook motivatie, doelen, sociale steun, beloning en de rol van de verleidelijke eetomgeving aan de orde. Verder wordt stilgestaan bij eten en bewegen, culturele aspecten, communicatie met de diëtist en huisarts en vervolglessen in taal of andere basisvaardigheden.

Samenwerking
Voel je goed! is een mooie samenwerking tussen verschillende partijen. Femke Selders coördineert het project in de gemeente Drimmelen. Het Taalhuis ondersteunt en kan deelnemers verwijzen naar vervolglessen. De getrainde vrijwilligers en diëtist begeleiden kleine groepen deelnemers bij het beter begrijpen en toepassen van informatie over gezonder eten en meer bewegen.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen