Voel je goed! van start in gemeente Drimmelen

Geplaatst op 02 augustus 2021


Gezonder eten en bewegen

DRIMMELEN. In gemeente Drimmelen gaat het project Voel je goed! van start. Dit initiatief van stichting Lezen en Schrijven wordt uitgevoerd door Surplus. Volwassenen kunnen gratis meedoen aan 20 wekelijkse lessen over gezonde voeding en bewegen in samenwerking met een diëtist. Aanmelden kan door te bellen met Femke Selders van Surplus, 06 – 230 67 360 of mail Femke.Selders@surplus.nl.

Informatie over gezonde voeding begrijpen

Voel je goed! is een samenwerking tussen Surplus, het Digi-Taalhuis bij Theek5 en een diëtist om volwassenen te ondersteunen gezonder te leven. Voor mensen die moeite hebben met taal, is het vaak lastig informatie over gezonde voeding te kunnen vinden en begrijpen. Of om informatie toe te kunnen passen in hun dagelijkse leven. Daar komt bij dat zorgverleners vaak niet vragen of iemand moeite heeft met lezen en schrijven. Hierdoor neemt de kans op overgewicht toe of heeft de begeleiding van de huisarts of een diëtist niet altijd het gewenste effect.

Voel je goed!

Surplus wil daar in de gemeente Drimmelen graag iets aan doen! Het project Voel je goed! helpt deelnemers bij een gezonder leven, in toegankelijke taal. De aanpak bestaat uit 20 bijeenkomsten, gericht op gezond eten en voldoende bewegen. Voel je goed! richt zich op veranderen van gedrag. Daarom komen ook motivatie, doelen, sociale steun, beloning en de rol van de verleidelijke eetomgeving aan de orde. Verder wordt stilgestaan bij eten en bewegen, culturele aspecten, communicatie met de diëtist en huisarts en vervolglessen in taal of andere basisvaardigheden.

Samenwerking

Voel je goed! is een mooie samenwerking tussen verschillende partijen. Femke Selders coördineert het project in de gemeente Drimmelen. Het Taalhuis ondersteunt en kan deelnemers verwijzen naar vervolglessen. De getrainde vrijwilligers en diëtist begeleiden kleine groepen deelnemers bij het beter begrijpen en toepassen van informatie over gezonder eten en meer bewegen.

Ook meedoen?

De bijeenkomsten worden gepland in overleg met de deelnemers. “We nodigen iedereen uit die belangstelling heeft zich te melden”, zegt Femke Selders. “Belangstellenden kunnen zich bij mij aanmelden door te bellen 06 – 230 67 360 of stuur een e-mail naar

Femke.Selders@surplus.nl.”

Voel je goed! ondersteunt volwassen laaggeletterden om gezonder te leven. Dit project is onderdeel van ondersteuningsprogramma Taal voor het Leven. Dit programma helpt gemeenten en organisaties die aan de slag willen met de aanpak van laaggeletterdheid, wordt aangeboden door Stichting Lezen & Schrijven en gefinancierd door de Rijksoverheid.

Bekijk hier de flyer.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen