Voel je goed! van start in gemeente Zundert

Geplaatst op 16 juli 2021 in Welzijn


In gemeente Zundert gaat het project Voel je goed! van start. Dit initiatief van stichting Lezen en Schrijven wordt uitgevoerd door Surplus. Volwassenen kunnen gratis meedoen aan 20 wekelijkse lessen over gezonde voeding en bewegen in samenwerking met een diëtist. Aanmelden kan door te bellen met Djamil el Hatri van Surplus, 06 – 848 18 686 of stuur een e-mail djamil.elhatri@surplus.nl.

Informatie over gezonde voeding begrijpen
Voel je goed! is een samenwerking tussen Surplus, het Taalhuis en een diëtist om volwassenen te ondersteunen gezonder te leven. Voor mensen die moeite hebben met taal, is het vaak lastig informatie over gezonde voeding te kunnen vinden en begrijpen. Of om informatie toe te kunnen passen in hun dagelijkse leven. Daar komt bij dat zorgverleners vaak niet vragen of iemand moeite heeft met lezen en schrijven. Hierdoor neemt de kans op overgewicht toe of heeft de begeleiding van de huisarts of een diëtist niet altijd het gewenste effect.

Voel je goed!
Surplus wil daar in de gemeente Zundert graag iets aan doen! Het project Voel je goed! helpt deelnemers bij een gezonder leven, in toegankelijke taal. De aanpak bestaat uit 20 bijeenkomsten, gericht op gezond eten en voldoende bewegen. Voel je goed! richt zich op veranderen van gedrag. Daarom komen ook motivatie, doelen, sociale steun, beloning en de rol van de verleidelijke eetomgeving aan de orde. Verder wordt stilgestaan bij eten en bewegen, culturele aspecten, communicatie met de diëtist en huisarts en vervolglessen in taal of andere basisvaardigheden.

Samenwerking
Voel je goed! is een mooie samenwerking tussen verschillende partijen. Djamil el Hatri coördineert het project in de gemeente Zundert. Het Taalhuis ondersteunt en kan deelnemers verwijzen naar vervolglessen. De getrainde vrijwilligers en diëtist begeleiden kleine groepen deelnemers bij het beter begrijpen en toepassen van informatie over gezonder eten en meer bewegen.

Ook meedoen?
De bijeenkomsten worden gepland in overleg met de deelnemers. “We nodigen iedereen uit die belangstelling heeft zich te melden”, zegt Djamil el Hatri. “Belangstellenden kunnen zich bij mij aanmelden door te bellen 06 – 848 18 686 of stuur een e-mail djamil.elhatri@surplus.nl.”

Voel je goed! ondersteunt volwassen laaggeletterden om gezonder te leven. Dit project is onderdeel van ondersteuningsprogramma Taal voor het Leven. Dit programma helpt gemeenten en organisaties die aan de slag willen met de aanpak van laaggeletterdheid, wordt aangeboden door Stichting Lezen & Schrijven en gefinancierd door de Rijksoverheid.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Zundert bij

Welzijn Zundert

De Welborg 4, 4881 CZ Zundert

Heb je vragen over onze diensten in Zundert? Neem contact op met Surplus Welzijn Zundert, 076 – 597 22 00. Elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen