Volg de training “Verdieping in dementie” voor nieuwe vrijwilligers

Geplaatst op 29 augustus 2023


Op 28 september en 12 oktober organiseert Surplus Buddyhulp in Activiteitencentrum De Slotjes, een training voor mensen die buddy willen worden, en willen leren omgaan met mensen met dementie. In dit artikel lees je er meer over.

Leren omgaan met iemand met dementie
Bij dementie hebben we vaak het idee dat iemand tot weinig in staat is. Dit is lang niet altijd het geval. Ieder mens is anders, en daarmee ook de manier waarop de dementie zich uit. Het is dus belangrijk om per persoon te kijken, naar wie wat nodig heeft. Het voelt krachtig, wanneer je merkt dat het je lukt af te stemmen op de ander. Dat is een kwaliteit die je nog in veel situaties van pas kan komen.

Een buddy vertelt over haar contact: “Het is zo leuk dat ik nu weet hoe ik haar aan het lachen kan maken. Dat maakt mijn dag ook meteen goed”.

Inhoud van de training
Het kan lastig zijn om erachter te komen waar iemand met dementie behoefte aan heeft. In deze training geven we handvatten die de communicatie makkelijker kunnen maken.

Daarnaast gaan we in op het brein bij dementie, zodat we het gedrag wat daaruit voort komt, beter leren begrijpen. Dit kan jou helpen om als buddy meer helder te krijgen van welke activiteiten iemand blij wordt.

Meld je vóór 18 september aan

Data:                  28 september en 12 oktober

Tijd:                    14.00-16.00

Locatie:               Activiteitencentrum De Slotjes (Slotjesveld 15, Oosterhout)

Aanmelden:       mantelzorg.oosterhout@surplus.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen