Repair café op 21 oktober 2023 in gemeente Geertruidenberg

Geplaatst op 23 oktober 2023


“Weggooien? Mooi niet!
Op zaterdag 21 oktober 2023 was er weer een Repair Café in Raamsdonksveer, locatie het Henricusgebouw, Schoolpad 2A. Het Repair Café is een gratis toegankelijke plek om samen zaken te repareren. Van 10.00 tot 14.00 uur helpen vrijwilligers bij de reparatie van kleding, meubels, elektrische apparaten, speelgoed, fietsen en gebruiksvoorwerpen.

Annemiek van Ommeren is Sociaal Cultureel Medewerker bij Surplus. Maar ook één van de drijvende krachten achter het Repair café. “We gooien, ook in de gemeente Geertruidenberg, ontzettend veel spullen weg. Ook dingen waar niks mis mee is en die na eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet hoe het moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Daarom gaan vrijwilligers samen met bezoekers kijken of spullen nog een tweede kans kunnen krijgen. Bij het Repair Café zijn verschillende reparatiedeskundigen aanwezig. Zo maken je spullen kans op een tweede leven. Goed voor het milieu en voor de portemonnee! Dus neem je kapotte spullen mee en kom langs in het Repair Café!”

Iedere maand geopend
Het Repair Café is elke derde zaterdag van de maand geopend. Het repareren is gratis, maar een kleine contante bijdrage in de donatiepot is welkom. Ook is er gelegenheid om buurtgenoten te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen. Bel voor meer informatie 0162 – 520706. Locatie is het Henricusgebouw, Schoolpad 2a in Raamsdonksveer. Het Repair Café wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, Kruiswerk en de gemeente Geertruidenberg. De vrijwilligers ontvingen daarnaast van diverse plaatselijk bedrijven materialen om spullen te repareren.


Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen