Volgend Repair Café op zaterdag 2 april in gemeente Zundert

Geplaatst op 24 maart 2022


“Goed voor het milieu en de portemonnee en nog gezellig ook!”

Op zaterdag 2 april aanstaande is er weer een Repair Café in Pluspunt Nonnekeshof. Na de succesvolle opening op zaterdag 5 maart jl. gaan de vrijwilligers enthousiast verder. Het Repair Café is een gratis toegankelijke plek om samen zaken te repareren. Van 10.00 tot 14.00 uur helpen vrijwilligers bij de reparatie van kleding, meubels, elektrische apparaten, speelgoed, fietsen en gebruiksvoorwerpen.

Francien Konings is coördinator van het Pluspunt Achtmaal, Wernhout & Rijsbergen. Maar ook één van de drijvende krachten achter het Repair Café. “We gooien, ook in Zundert, ontzettend veel spullen weg. Ook dingen waar niks mis mee is en die na eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet hoe het moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Daarom gaan vrijwilligers samen met Zundertenaren kijken of spullen nog een tweede kans kunnen krijgen. Bij het Repair Café zijn verschillende reparatiedeskundigen aanwezig. Zo maken je spullen kans op een tweede leven. Goed voor het milieu en voor de portemonnee! Dus neem je kapotte spullen mee en kom langs in het Repair Café!”

Iedere maand open
Het Repair Café gaat iedere eerste zaterdag van de maand open van 10.00 tot 14.00 uur. Dus op 2 april, 7 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus, 10 september, 1 oktober, 5 november en 3 december. Locatie is Pluspunt Nonnekeshof, Nonnekeshof 5 in Zundert.

Repair Café
Het starten van het Repair Café was op initiatief van de gemeente Zundert. Het Repair Café is een initiatief van Martine Postma. Zij zet zich sinds 2007 op allerlei manieren in voor duurzaamheid op lokaal niveau. Het allereerste Repair Café organiseerde Martine op 18 oktober 2009 in Amsterdam-West. Dit was aanleiding om Stichting Repair Café op te richten. Deze stichting, intussen bekend als Repair Café International, biedt sinds 2011 professionele ondersteuning aan vrijwilligers in binnen- en buitenland die zelf een Repair Café willen beginnen. De Repair Cafés vormen intussen een wereldwijde beweging die zich inzet voor het behoud van reparatiekennis in de samenleving en voor beter repareerbare producten. Behalve in Nederland zijn er ook Repair Cafés in België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in tientallen andere landen verspreid over de hele wereld.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen