Volop nieuwe activiteiten voor mantelzorgers uit Geertruidenberg en Oosterhout

Geplaatst op 08 januari 2024


Mantelzorgers spelen een essentiële rol in het welzijn van onze samenleving door onvoorwaardelijke zorg te bieden aan hun dierbaren. Om mantelzorgers te infomeren en ondersteunen start Surplus 2024 met nieuwe activiteiten.

Workshop ‘Mantelzorg van A tot Z: van acceptatie tot zelfzorg’
Op 18 januari aanstaande start de workshop ‘Mantelzorg van A tot Z: van acceptatie tot zelfzorg’. Tijdens drie bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan het zorgen voor eigen balans. Ervaar ook hoe fijn het is te kunnen klankborden met andere mantelzorgers. Sluit dus aan en ga aan de slag met mantelzorgvragen over balans houden, prioriteiten en grenzen stellen en het vinden van de juiste ondersteuning. Locatie is Bibliotheek Theek 5, Torenstraat in Oosterhout.

Themabijeenkomst werk en mantelzorg
Werkende mantelzorgers combineren de verantwoordelijkheden van een baan met de zorg voor een familielid of vriend die extra ondersteuning nodig heeft. Deze dubbele belasting brengt bijzondere uitdagingen met zich mee. Voor mantelzorgers uit Oosterhout die handvatten zoeken om werk voor een werkgever en mantelzorg te combineren, is er een gratis thema bijeenkomst werk en mantelzorg. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 19 januari, van 14.00 uur tot 15.30 uur. Er wordt ingegaan op wettelijke verlofregelingen, de wegwijzer vervangende zorg, tips over in gesprek met je werkgever en het stellen van gezonde grenzen. Locatie is Activiteitencentrum De Slotjes.

Dementie en (N)u: cursus voor partners en kinderen van mensen met dementie
Op 8 februari start de nieuwe mantelzorggroep Dementie en (N)u, bedoeld voor partners en kinderen van mensen met dementie. Tijdens acht bijeenkomsten worden allerlei thema’s besproken rondom dementie. Zoals wat is dementie? Hoe verandert beleving en daardoor ook gedrag? Hoe ga je om met onrust, boosheid of juist passiviteit? Waar kun je zorg en ondersteuning vinden? Maar ook over hoe mantelzorgers goed voor zichzelf kunnen zorgen door grenzen aan te geven en balans te houden. De acht gratis bijeenkomsten zijn op donderdag van 10.00 tot 12 uur. Locatie is Activiteitencentrum De Slotjes

Meer informatie en aanmelden

Bent u mantelzorger in de gemeente Oosterhout?
Aanmelden voor deze activiteiten kan via www.mantelzorgoosterhout.nl/agenda. E-mail voor meer  informatie naar mantelzorg.oosterhout@surplus.nl of bel naar 0162-748600.

Bent u mantelzorger in de gemeente Geertruidenberg?
Aanmelden voor deze activiteiten kan door een e-mail te sturen naar mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of bel naar 0162-748600.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen