VoorleesExpress Breda tijdens Kinderboekenweek 2022

Geplaatst op 28 september 2022


Op 5 oktober gaat de Kinderboekenweek van start met het thema Gi-ga-groen! Tijdens de Kinderboekenweek is er door het hele land van alles te beleven en ook de VoorleesExpress zet zich in om lezen en boeken extra onder de aandacht te brengen.

Kinderboekenweek
Van 5 t/m 16 oktober vindt de Kinderboekenweek plaats met het thema Gi-ga-groen! Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien. Op scholen, in boekhandels en bibliotheken worden er diverse activiteiten gedaan tijdens de Kinderboekenweek. Maar ook de VoorleesExpress brengt kinderboeken en de Kinderboekenweek extra onder de aandacht.

VoorleesExpress
Surplus is uitvoerder van de VoorleesExpress in Etten-Leur, Breda en Halderberge. De VoorleesExpress richt zich op jonge kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal of opgroeien in een taalarme omgeving. Een half jaar lang komt er een getrainde vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders wordt bekeken hoe taal en leesplezier een vaste plek in het gezin kunnen krijgen. Ouders die hun kinderen actief stimuleren bij hun taalontwikkeling, bijvoorbeeld door veel voor te lezen, zorgen ervoor dat hun kinderen gemotiveerder zijn om te lezen en leesvaardiger zijn. Dit heeft een positieve invloed op schoolprestaties.

DoorleesExpress Breda
Behalve de VoorleesExpress is er nu in Breda ook de DoorleesExpress. Dit is een pilot vanuit de landelijke stichting VoorleesExpress waar een aantal locaties mee gestart zijn, waaronder Breda. De DoorleesExpress richt zich op kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar die moeite hebben met het zelf leren lezen. Ook hier komen de vrijwilligers bij de gezinnen thuis om samen met de ouders en de kinderen aan de slag te gaan met zelf lezen, en vooral zorgen voor veel leesplezier, want lezen is leuk!

Doe mee!
Wil jij een directe bijdrage leveren aan de taal-en leesontwikkeling van jonge kinderen? Of vind je het juist leuk om een team van voorlezers te begeleiden? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger: zie www.voorleesexpress.nl (locatie Breda).

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen