VoorleesExpress Halderberge laat de gezinnen kennismaken met de bibliotheek

Geplaatst op 19 december 2022


Woensdag 7 december was het een beetje feest in bibliotheek West-Brabant in Oudenbosch. De gezinnen van de VoorleesExpress kwamen met hun voorlezers naar de bibliotheek voor een mooi verhaal. 

De kinderen van de VoorleesExpress, broertjes en zusjes, ouders en voorlezers werden getrakteerd op een leuk interactief verhaal dat voorgelezen werd door een medewerker van de bibliotheek. De kinderen deden enthousiast mee en na het verhaal konden zij, onder het genot van iets lekkers en een glaasje ranja, zelf aan de slag. Ze maakten een kersthanger, die ze mee konden nemen om thuis op te hangen. Er werd druk geknutseld en gekletst door kinderen, ouders en voorlezers. Het was een gezellige bijeenkomst.

VoorleesExpress
De VoorleesExpress is een landelijk programma en zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een getrainde vrijwilliger bij een gezin thuis voor begeleiding. Samen met de ouders streeft de VoorleesExpress ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Sinds 2019 voert Surplus de VoorleesExpress in gemeente Halderberge uit en sindsdien zijn er al 80 gezinnen begeleid.

Ook voorlezer worden?
Hoe mooi is het om een kind uit de buurt, die het nodig heeft, een mooi voorleesmomentje te bezorgen? Thuis op afstand of digitaal. Meld je daarom aan als vrijwilliger bij de VoorleesExpress in Halderberge en trakteer een kind 20 weken lang op voorleesplezier. Kijk voor meer informatie op www.voorleesexpress.nl

Meer informatie over programma VoorleesExpress
De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Vrijwilligers gaan in totaal 20 keer naar een gezin. Ze ontmoeten elkaar thuis, zien elkaar online of op een openbare plek. Samen met de ouders gaan ze aan de slag met taal en (voor)lezen.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen