Vrijwilligers gevraagd voor AltenaVoorElkaar

Geplaatst op 11 juni 2024


Afgelopen vrijdag werd het nieuwe platform AltenaVoorElkaar tijdens het Vrienden van Altena Festival feestelijk gelanceerd. Op de website www.altenavoorelkaar.nl kunnen mensen die hulp nodig hebben én mensen die iets voor een ander willen doen met elkaar in contact treden. Het platform is onderdeel van NL voor elkaar, inmiddels het grootste platform voor vrijwillige inzet in Nederland.

Boodschappen doen voor je naaste, een boompje snoeien bij een oudere, hulp bieden bij een medemens die in problemen zit of gewoon iemand helpen met zijn huiswerk. Via AltenaVoorElkaar kan een match gemaakt worden. In de gemeente Altena konden inwoners tot voor kort aankloppen bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk met allerlei vrijwilligersaanvragen of andere vragen. Daar is nu AltenaVoorElkaar voor in de plaats gekomen.

Elvira van der Laan van Surplus is de coördinator van het nieuwe platform. “Het servicepunt liep niet zo lekker en in veel andere gemeenten wordt een platform om met elkaar in contact te treden als zeer succesvol ervaren. Hoog tijd dus om zo’n platform ook in Altena te presenteren”, vertelt ze. Het voordeel van het nieuwe platform is ook dat er geen instanties meer tussen zitten. “De mensen kunnen nu sneller en direct tot een match komen.”

Van der Laan weet dat er op het gebied van vrijwilligerswerk al veel gedaan wordt in Altena. Met AltenaVoorElkaar wil ze alle initiatieven en organisaties op één punt samenbrengen zodat de mensen elkaar beter kunnen vinden.

Platform voor en door inwoners
Vrijwilligers die iets willen betekenden voor de samenleving en mensen die juist gebruik willen maken van een vrijwilliger wordt het zo gemakkelijk gemaakt om elkaar te vinden. “Oproepen en aanbieden als vrijwilliger kunnen op de site worden geplaatst. Het kan en mag een eenmalige of een structurele oproep zijn”, legt Van der Laan uit. “Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, het kan ook een heel simpele klus zijn. Alles is mogelijk en voor alles kan een gratis advertentie geplaatst worden. Via de site kan het dan een match worden tussen de aanbieder en de vrager om hulp.” Belangrijk is wel dat het om vrijwilligerswerk moet gaan. “Natuurlijk is het niet de bedoeling dat iemand zich aanbiedt om voor een x-bedrag de tuin te komen doen. Nee, alles is gratis.” De site wordt vanuit Surplus gecheckt zodat alles zorgvuldig verloopt.

Vrijwilligers gevraagd
Elvira van der Laan wil graag hulp krijgen van vrijwilligers om het platform als het ware mee te runnen. Ook voor het later nog in te richten fysiek inlooppunt kan ze nog krachten gebruiken. “Het zou fijn zijn dat vrijwilligers hierbij willen ondersteunen. Mijn drive is heel graag mensen bij elkaar te brengen. Ik vind het belangrijk dat mensen iets voor een ander doen.” Ze denkt dat het platform niet alleen zeer doeltreffend kan zijn voor allerlei vrijwilligersklussen maar ook doeltreffend kan zijn voor ondersteuning op gebied van zorg en welzijn. Voor alle informatie: www.altenavoorelkaar.nl , info@altenavoorelkaar.nl of bel 06 – 285 77 947.

Over het platform AltenaVoorElkaar is onderdeel van NL voor elkaar, inmiddels het grootste platform voor vrijwillige inzet in Nederland. Uitgangspunt is het koppelen van mensen die iets moois voor een ander willen betekenen aan hen die wat hulp kunnen gebruiken. Vanuit de overtuiging dat  iedereen iets te bieden heeft waar een ander misschien om verlegen zit. Een vlotte babbel, talent voor techniek, een sterke arm voor een boodschappentas, passie voor fotoshoppen of een uurtje voetballen op zondag. Surplus voert dit platform al uit in Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout en Zundert en daar is nu Altena bijgekomen.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen