Vrijwilligers gezocht voor ANWB AutoMaatje Zundert

Geplaatst op 28 april 2021 in Welzijn


Even boodschappen doen of een partner in het woonzorgcentrum of verpleeghuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje helpt Surplus, samen met vrijwilligers en de ANWB mensen mobiel en actief te blijven. Op 17 mei aanstaande geeft wethouder Twan Zopfi het startsein voor dit nieuwe project in Zundert. ‘En we zoeken nog vrijwilligers!’ aldus Jessica Nouws van Surplus.

Nederland heeft bijna 6 miljoen senioren. Een deel hiervan is minder mobiel en heeft geen goed vervoer tot hun beschikking. Geen vervoer betekent dat zij geïsoleerd kunnen raken. Met ANWB AutoMaatje blijven zij meedoen in de maatschappij. Het idee is eenvoudig: vrijwilligers vervoeren hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. ‘We hebben de vraag eerst gesteld aan de huidige actieve vrijwilligers’, zegt Jessica Nouws. ’Maar we kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken. Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK-gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen.’

Informatie en aanmelden
Surplus regelt in Zundert de aanvragen en benadert de chauffeurs. De vrijwilliger bepaalt zelf hoe vaak hij of zij rijdt, het werk is dus flexibel in te vullen. Vrijwilligers sluiten een overeenkomst met Surplus. Aanmelden kan door te bellen met Surplus Zundert, 076 – 597 22 00. 

Rol ANWB
De ANWB ondersteunt bij het oprichten van een servicepunt, zoals nu in Zundert. Doel is samen zorgen dat minder-mobiele buurtgenoten die nu tussen wal (zelf regelen) en schip (vervoer met indicatie) vallen met hulp van buurtgenoten mee kunnen blijven doen. Sinds de start van ANWB AutoMaatje in 2016 is er veel belangstelling. ANWB AutoMaatje draait op dit moment in 79 gemeenten, op 235 verschillende locaties. Vanaf 2018 biedt Surplus deze dienst al in Oosterhout aan.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Zundert bij

Welzijn Zundert

De Welborg 4, 4881 CZ Zundert

Heb je vragen over onze diensten in Zundert? Neem contact op met Surplus Welzijn Zundert, 076 – 597 22 00. Elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen