Vrijwilligers gezocht voor Buurtkamer Zevenbergen

Geplaatst op 02 mei 2022


De Moerdijkse Buurtkamers in Willemstad en Zevenbergen zijn er voor ouderen die zelfstandig wonen en het leuk vinden er eens uit te zijn. De Buurtkamers staan voor gezelligheid, samen eten, ontmoeten en leuke dingen doen. Met de aanmeldingen loopt het heel goed. “Juist daarom kunnen we wel wat extra vrijwilligers gebruiken”, zegt Carlo van Engelen, sociaal werker bij Surplus.  

In de Buurtkamers brengen ouderen op een gezellige manier de dag of een gedeelte van de dag door. Surplus sluit daarbij zoveel mogelijk aan bij de wensen van de deelnemers. In de Buurtkamer is altijd een zorgmedewerker aanwezig. Van Engelen: “De vrijwillig medewerker is de rechterhand van deze zorgcollega. De vrijwillig medewerker helpt met koffieschenken, maakt een praatje, doet een spelletje en is als gastheer/gastvrouw lekker actief bezig in de Buurtkamer. Samen met andere vrijwilligers en de professional zorgen ze dat de Buurtkamer een warme, gastvrije plaats is, waar bezoekers graag komen en waar tijd en ruimte is om naar hun verhaal te luisteren.”

Twee dagen per week
In Zevenbergen is de Buurtkamer in De Donk, De Donk 59a, open op maandag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Goed geregeld bij Surplus
Bij Surplus zijn in totaal zo’n 3.000 vrijwilligers actief. Surplus is blij met haar vrijwilligers en zorgt goed voor ze. Dat betekent dat er een verzekering is, reiskosten vergoed worden en dat cursussen en trainingen te volgen zijn. Van Engelen: “We luisteren naar ze en zijn blij met alle ideeën die ze meebrengen om de dag voor onze bezoekers vrolijk in te kleuren. We weten dat vrijwilligers geen zorghandelingen mogen doen, dat vragen we dus ook niet. We vragen wel om mee te helpen met het dekken van de tafels of het in en uitruimen van de vaatwasser na het samen eten. Maar natuurlijk ook om gezellig aanschuiven of mee te helpen een maaltijd te bereiden. Dus vind je het leuk om mee te gaan bouwen aan deze Buurtkamers? Neem contact op met Carlo van Engelen, 06 – 285 76 695 of stuur een email naar carlo.vanengelen@surplus.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen