Vrijwilligersplatform Zundert voor elkaar bestaat 1 jaar

Geplaatst op 06 juli 2022


Zundertvoorelkaar is dé plek waar vraag en aanbod bij elkaar komen voor al het vrijwilligerswerk in de gemeente Zundert. Het platform is makkelijk in gebruik en overzichtelijk. Verenigingen, organisaties, inwoners en vrijwilligers weten Zundert voor elkaar steeds beter te vinden. Inmiddels bestaat het platform één jaar en daarbij past wel een hoera!

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving. Gelukkig zetten heel veel Zundertenaren zich al in voor een ander. De vraag naar vrijwilligers blijft groot. Cherynn van Kalmthout coördineert het platform en kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. “Inmiddels zijn er 172 gebruikers actief op het platform, 77 gebruikers hiervan zijn al sinds de start op 1 juli 2021 aangemeld op het platform. Deze 77 nieuwe gebruikers plaatsten samen 108 hulpvragen. Sinds de start hebben 74 nieuwe hulpaanbieders zich aangemeld. Het is leuk om te merken dat Zundert voor elkaar leeft. Alles bij elkaar zijn er zo’n 286 matches geweest in diverse vormen. Dat is mooi! Toch wil ik alle inwoners van Zundert oproepen zich in te blijven zetten voor elkaar. Want helpen maakt happy! Dus wil je vrijwilligerswerk doen of ben je als organisatie of vereniging op zoek naar vrijwilligers, dan kun je terecht op www.zundertvoorelkaar.nl.”

Alle hulpvragen op een rij
Op het platform staan alle hulpvragen op een rijtje. Vrijwilliger zijn kan bijvoorbeeld iedere week op vaste momenten, maar het kan ook voor een bepaalde klus en zonder verdere verplichtingen. Iets gezelligs is mogelijk, iets nuttigs of iets leerzaams. Voorbeelden genoeg: Surplus zoekt op dit moment maatjes en Amarant zoekt hulp bij activiteiten. Maar ook vrijwilligers die statushouders willen begeleiden of taalmaatje willen worden zijn van harte welkom. En het project ANWB AutoMaatje kan zeker nog chauffeurs gebruiken. Het platform is bedoeld voor alle inwoners van Zundert. Iedereen die op zoek is naar vrijwilligers of zelf graag iets wil doen is welkom! Dus neem een kijkje, plaats een oproep of maak een ander blij!

Over het platform
Zundert voor elkaar is onderdeel van NL voor elkaar, inmiddels het grootste platform voor vrijwillige inzet in Nederland. Uitgangspunt is het koppelen van mensen die iets moois voor een ander willen betekenen aan hen die wat hulp kunnen gebruiken. Vanuit de overtuiging dat iedereen iets te bieden heeft waar een ander misschien om verlegen zit. Een vlotte babbel, talent voor techniek, een sterke arm voor een boodschappentas, passie voor fotoshoppen of een uurtje voetballen op zondag.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen