Wandklokken en luxaflex bij het Repair Café Zundert

Geplaatst op 27 maart 2023


Op zaterdag 1 april aanstaande is het Repair Café in het Pluspunt aan het Nonnekeshof weer geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur. Alle inwoners van de gemeente Zundert kunnen dan weer terecht om allerhande defecte spullen of kapotte kleding te laten herstellen. Bij twijfel over of iets nog gemaakt kan worden…altijd langskomen.

Het aanbod in aangeboden spullen blijkt steeds diverser te worden. De vrijwilligers van het Repair Café juichen dit van harte toe. Het maakt het werk voor hen alleen maar leuker. Naast de gebruikelijke huishoudelijke apparaten passeerde in maart ook enkele zeer bijzondere spullen de revue. Het meest opvallende was een bijzonder mooi mechanisch typemachine van Olivetti uit de jaren zeventig of tachtig. Het lint van deze typemachine bleek niet goed geplaatst te zijn. Dit euvel werd snel verholpen door één van de vrijwilligers die in het verre verleden ook met een soortgelijke typemachine werkte.

Opgedraaide wandklok
Ook een wandklok waarvan de slinger te ver bleek te zijn opgetrokken, trok de aandacht. Net als de rolkoffer waarvan een veer van het handvat was losgegaan. Een duogordijn van luxaflex kon helaas niet worden gerepareerd omdat een speciaal koord dat vervangen moest worden niet voorhanden was. Dat helaas niet altijd alles gerepareerd kan worden bleek eens te meer. Dat is vooral het geval als het om softwareproblemen of printplaatjes van apparaten gaat. Nadat alle contacten waren gecheckt bleek een airfryer het nog steeds niet te doen. Problemen met de software veroorzaakten de storing. Een moderne maaimachine bleek steeds onverwachts over te schakelen naar een andere steek. De software waar deze machine van was voorzien was kennelijk duidelijk in de war. Vervanging van het sturingsprogramma lijkt hier de enige oplossing. Ook al kunnen de vrijwilligers van het Repair Café niet altijd alles repareren, toch loont het de moeite hen om advies te vragen. De vrijwilligers helpen bij de overweging of het zin heeft een bepaald artikel ter reparatie aan te bieden aan een professional. Groot voordeel is dat de vrijwilligers gratis en geheel vrijblijvend meedenken.

Iedere eerste zaterdag van de maand
Het Repair Café is als vanouds iedere eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 13.00 uur in het Pluspunt bij het Nonnekeshof aan de Burgemeester Manderslaan. Iedereen is van harte welkom met kapotte huishoudelijke apparaten, haperende fietsen of te herstellen kleding. Kom gerust langs op zaterdag 1 april. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Zundert bij

Huiskamer Nonnekeshof

Nonnekeshof 5, Zundert

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen