Weer Plus-certificaat voor Buurtbemiddelingsproject Altena

Geplaatst op 01 augustus 2023


Buurtbemiddeling Altena ontving wederom het Plus-certificaat van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Dit betekent dat aan alle kwaliteitscriteria is voldaan en dat de werkwijze en methode van Buurtbemiddeling goed worden uitgevoerd.

In de gemeente Altena bestaat Buurtbemiddeling sinds 2018. Alle inwoners van de gemeente die in een conflict- of overlastsituatie met hun buren zitten, te maken hebben met bijvoorbeeld geluidsoverlast, overlast van dieren of kinderen, pesterijen, problemen met de tuin of erfafscheiding enzovoorts, kunnen kosteloos en vrijblijvend gebruik maken van Buurtbemiddeling. In bijna 70% van de situaties waar Buurtbemiddeling wordt ingezet, wordt het burenconflict opgelost. “We zien de laatste jaren het aantal meldingen bij Buurtbemiddeling behoorlijk oplopen,” aldus Karin van Meel, coördinator van het project en werkzaam bij Surplus. “Steeds meer mensen trekken op eigen initiatief bij ons aan de bel. Positief dat we zichtbaar zijn in de gemeente en dat inwoners ons weten te vinden. We willen zoveel mogelijk mensen ondersteunen in hun burenconflict.”  

Samenwerking met gemeente, politie en woningcorporaties
Surplus voert het project uit in opdracht van de gemeente en woningcorporaties Land van Altena en Bazalt Wonen. Er is een nauwe samenwerking met de politie. Alle inwoners van de gemeente die in een conflict- of overlastsituatie met hun buren zitten, te maken hebben met bijvoorbeeld geluidsoverlast, overlast van dieren of kinderen, pesterijen, problemen met de tuin of erfafscheiding enzovoorts, kunnen kosteloos en vrijblijvend gebruik maken van Buurtbemiddeling. Als inwoners van Altena overlast ervaren en het lukt niet er samen uit te komen, kan Buurtbemiddeling worden ingeschakeld. Meer informatie over Buurtbemiddeling en contactgegevens zijn te vinden op www.welzijninaltena.nl    

Vrijwilligers
Buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door een goed getraind en ervaren team van vrijwilligers. Deze richten zich op het herstellen van de communicatie tussen de beide buren. De bemiddelaars blijven neutraal en kiezen geen partij. Ze zijn er voor beide buren en proberen samen toe te werken naar een oplossing die voor alle betrokkenen werkt.

Surplus voert Buurtbemiddeling uit in de gemeenten Altena, Etten-Leur, Geertruidenberg en Oosterhout.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen