Wereldhuis Hoge Vucht zoekt vrijwilligers

Geplaatst op 25 maart 2024


Het Wereldhuis in Pluspunt de Wisselaar, Tielrodestraat 49 in Hoge Vucht biedt iedere woensdag van 10.30 tot 15.00 uur een multiculturele dagbesteding voor ouderen van alle nationaliteiten. Zonder indicatie, dus iedereen kan meedoen. Sociaal werker Bouchra Aatif Afendi ondersteunt dit initiatief van bewoners én zoekt enthousiaste vrijwilligers die samen aan de slag willen om ouderen een leuke dag te bezorgen.

Vrijwilligers bedenken samen met een collega van Surplus en deelnemers activiteiten die bij ieders wensen en interesses passen. Denk aan creatief, spel of bewegen. Alles is mogelijk. Ook zijn er vaste georganiseerde activiteiten. Bouchra: “Het is een inspirerende, zinvolle en leuke uitdaging. Of je nu veel of weinig tijd hebt er is altijd wat te doen dat bij jou past. Als vrijwilliger lever je een waardevolle bijdrage aan het welzijn en welbevinden van bezoekers van het Wereldhuis. Jouw luisterend oor en persoonlijke aandacht betekenen veel voor hen. Het is een zinvolle vrijetijdsbesteding, die je veel voldoening kan geven. We zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om met ouderen met diverse culturen om te gaan en die goed kunnen samenwerken.”

Het bijzondere van het Wereldhuis
De kracht van het Wereldhuis is de focus op welzijn: wat kunnen deelnemers nog zelf en waar worden zij blij van. Praten over mooie momenten van vroeger is niet alleen een goede geheugentraining, maar zorgt ook voor een goed gevoel en voor verbinding. Culturele tradities en gebruiken worden in ere gehouden en specifieke leefgewoonten krijgen een plaats in de dagbesteding. Ook bij de inrichting, lunches, activiteiten en feestdagen wordt aangesloten bij de culturele achtergrond. Dat geeft houvast en herkenning, ook wanneer dingen herinneren niet meer zo vanzelfsprekend is. Deelname is gratis, alleen voor de koffie/thee en lunch wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd.

Samen koffiedrinken en lunchen
Rond het middaguur wordt er samen geluncht en worden de nodige kopjes koffie en thee gedronken. Dit betekent dat er ook af en toe een lunch moet bereid worden zoals broodjes en een soepje. De vrijwilligers zijn er van 9.30 uur tot 13.00 uur of van 13.00 uur tot 16.00 uur. Een gehele dag mag/kan natuurlijk ook.

Vragen of aanmelden
Interesse in deze leuke vrijwilligersbaan? Neem dan contact op met Bouchra Aatif Afendi. Bel 06 – 28320710 of stuur een whatsappje. Mailen kan natuurlijk ook: bouchra.aatifafendi@surplus.nl

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Breda bij

Pluspunt de Wisselaar

Pluspunt de Wisselaar

Tielrodestraat 49, 4826 CN Breda

Pluspunt de Wisselaar is hét ontmoetingscentrum voor bewoners van de wijk de Wisselaar in Breda. In het pluspunt worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen