Wij zijn er!

Geplaatst op 24 maart 2020


Heeft u een vraag? Maakt u zich zorgen? Spreekt u weinig mensen? Heeft u een idee? Zoekt u nog hulp of wilt u gewoon een praatje maken? Wij zijn er! U bent altijd welkom om telefonisch of per e-mail contact op te nemen met de (vrijwillig) medewerkers van Surplus Welzijn Oosterhout.  U kunt bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld mantelzorg, geldzaken, of als u even een praatje wilt maken of iets wilt bespreken met een maatschappelijk werker. Onze receptie is bereikbaar op het telefoonnummer 0162 748600, de receptioniste zorgt dat u juist wordt doorverbonden of wordt teruggebeld. U mag ook e-mailen naar receptieoosterhout@surplus.nl  voor een terugbelverzoek.

Durf te vragen
Het kan zijn dat u door de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven in de problemen komt, die u niet met uw familie, vrienden of buren opgelost krijgt. Of misschien maakt u zich zorgen om u zelf of mensen om u heen. Wellicht is iemand die u lief hebt (ernstig) ziek geworden en wilt u hierover praten. Durf dan gewoon de vraag te stellen aan ons: we zijn er voor u!

Dit kan er wél
Normaal gesproken werken we als welzijnsorganisatie Surplus zo veel mogelijk vanuit persoonlijk contact. Het coronavirus dwingt ons sociale afstand te houden. Dat betekent niet dat we niets voor elkaar kunnen betekenen. Onze (vrijwillige) medewerkers van Surplus Welzijn Oosterhout zijn juist in deze tijd zeer actief.  Wij zijn er voor alle Oosterhouters. Onze sociaal werkers en vrijwilligers zijn alert op mensen die dreigend in een isolement terechtkomen. We hebben telefonisch of digitaal contact met (kwetsbare) mensen die mogelijk extra geraakt worden door de coronacrisis en de noodzakelijke maatregelen die daar bij horen.

De activiteitencentra, waar we gewoonlijk zo’n 3.000 bezoekers per week ontvangen, zijn gesloten. Ook de spreekuren van de burgeradviseurs en maatschappelijk werk vallen weg. Daarom zetten we maximaal in op persoonlijk contact via de telefoon en digitale middelen: beeldbellen, via Whatsapp of e-mail. Daarmee kunnen we toch heel veel mensen van dienst zijn. Ondanks alle beperkingen waar we mee te maken hebben stellen wij steeds de vraag: wat kan er wél?

Coronaproof vrijwilligerswerk: samen staan we sterk
We zijn enorm trots op al die Oosterhouters die hulp aanbieden: veel mensen willen iets voor een ander betekenen. Verschillende (Facebook) initiatieven voor burenhulp zijn gekoppeld aan Oosterhoutvoorelkaar. Heeft u een hulpvraag die een vrijwilliger gemakkelijk op kan pakken? Een boodschap doen, de hond uitlaten, meehelpen met het thuisonderwijs van de kinderen… Vele Oosterhouters staan voor u klaar! U kunt uw vraag plaatsen op de website, u kunt een vrijwilliger opzoeken of telefonisch contact opnemen www.oosterhoutvoorelkaar.nl/coronahulp.

Heeft u hulp nodig? Wilt u zelf helpen?
Laat het ons weten! Dat kan op drie manieren:

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen