Zo lang mogelijk veilig thuis blijven wonen door Thuisondersteuning van Surplus in gemeente Oosterhout

Geplaatst op 13 februari 2020


Wilt u zo lang mogelijk, zelfstandig thuis blijven wonen? Soms kan dit lastig zijn doordat het huishoudelijk werk te zwaar wordt. Met de Thuisondersteuning van Surplus ontvangt u huishoudelijke hulp, eventueel aangevuld met andere vormen van ondersteuning zoals de maaltijdenservice of vervoer van ANWB Automaatje.

Nieuwe aanbieders
Per 1 april 2020 sluit de gemeente Oosterhout nieuwe contracten met acht aanbieders op het gebied van hulp bij het huishouden. Surplus is één van de acht nieuwe aanbieders. Alle inwoners die nu recht hebben op hulp bij het huishouden (op basis van de wet maatschappelijke ondersteuning) kunnen tot 1 maart 2020 kiezen uit deze acht aanbieders. Daarbij is het mogelijk om hun vertrouwde hulp te behouden.

Thuisondersteuning
Per inwoner wordt door medewerkers in samenwerking met de wijkzuster gewerkt aan een schoon en leefbaar huis. Dit betekent dat de huidige schoonmaakactiviteiten, waar nodig, aangevuld worden met begeleiding en ondersteuning. Hierdoor kan iemand langer fijner en veilig thuis blijven wonen.

Ondersteuning van Surplus
Een fijne woonomgeving creëren, zelfstandig kunnen blijven en mensen ontmoeten. Daar staat Surplus voor. Naast Thuisondersteuning biedt Surplus ook de volgende welzijns- en zorg diensten in gemeente Oosterhout; maatschappelijk werk, thuiszorg, dagbesteding, klussendienst, maaltijdenservice (Menu Surplus), mantelzorgondersteuning, burgeradviseurs (vragen over uitkeringen, invullen van toeslagen of belastingen), vervoerscentrale Automaatje en diverse activiteiten in de activiteitencentra.

Kennismaken met Surplus Thuisondersteuning
Op donderdag 20 februari ’20 van 14.00 tot 16.00 uur organiseert gemeente Oosterhout in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst voor hun inwoners. Surplus is die middag ook aanwezig. Tijdens die middag kunnen inwoners meer informatie krijgen over thuisondersteuning, of andere diensten van Surplus en de medewerkers ontmoeten.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Oosterhout bij

Surplus kantoor Oosterhout

Kantoor Klappeijstraat

Klappeijstraat 44, 4901 HE, Oosterhout

Heb je vragen over onze diensten in Oosterhout? Neem contact op met onze receptie: 0162 – 748 600. Elke werkdag is de receptie van 8:30 ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen