Zorgorganisaties geven samen innovaties vleugels

Geplaatst op 09 november 2021


De (gezondheids)zorg kent grote uitdagingen, ook als corona onder controle is. Door de vergrijzing stijgt de vraag naar goede (gezondheids)zorg. Het beschikbare personeel neemt echter af. Mensen krijgen ook steeds meer de eigen regie over hun gezondheid en zorg. Al deze uitdagingen vragen om slimme oplossingen, een andere manier van werken en bereidheid om te veranderen. Het Care Innovation Center werkt aan een duurzame samenwerking met een vaste kern aan partners om zo gezamenlijk de uitdagingen aan te gaan.

Het Care Innovation Center (CIC) is een zelfstandige organisatie met het Bravis ziekenhuis, Groenhuysen en tanteLouise als bestuurders. De afgelopen jaren heeft het CIC door te stimuleren, verbinden, faciliteren en ondersteunen bijgedragen aan innovatieve oplossingen in de (gezondheids)zorg. Nu is het tijd om de samenwerking met een aantal belangrijke partners duurzamer vorm te geven en zo samen verder te bouwen aan een open netwerk dat het toepassen van innovaties versnelt.

Gezamenlijke aanpak

De afgelopen maanden sloten vijftien nieuwe partners zich aan bij het CIC. Onder het motto ‘Samen ga je sneller en Samen kom je verder’ gaan zij gezamenlijk de uitdagingen aan waarvoor de (gezondheids)zorg staat. Samen werken ze aan innovatieve projecten en processen, delen zij kennis, contacten, successen en mislukkingen om zo te bouwen aan een sterk netwerk. Bij het CIC zijn nu de volgende organisaties aangesloten: Amarant, Amphia, Avoord, Bravis ziekenhuis, Elisabeth Roosendaal, GGD West-Brabant, GGZ WNB, Groenhuysen, Huisartsen Coöperatie West-Brabant, Mijzo, Revant, SDW, SL zorg, Surplus, Tante Louise, Thebe, TWB en Wijzijn Traverse groep.

Klik op deze link om meer hierover te lezen: https://www.cic-westbrabant.nl/nieuws/partners

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen