Zundert voor Elkaar verzamelt alle hulpacties, initiatieven en hulpvragen voor vluchtelingen

Geplaatst op 24 maart 2022


Zundertenaren bieden massaal hulp aan voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Zundert voor Elkaar verzamelt alle hulpacties, initiatieven en hulpacties en brengt vraag aan aanbod samen. Naast donaties van geld en spullen, kunnen mensen ook hun hulpaanbod plaatsen. Hulporganisaties én vluchtelingen kunnen zo makkelijk hulp vinden waar en wanneer dat het hardst nodig is.

Vergelijkbaar met het begin van de coronacrisis is er een enorme bereidheid van mensen die willen helpen zichtbaar. Veel mensen uit de gemeente Zundert zijn op zoek naar hulpacties waar ze hun steentje aan bij kunnen dragen. ‘’Met Zundert voor Elkaar bieden we één centrale plek waar alle acties gevonden kunnen worden. Mensen, hulporganisaties en straks ook vluchtelingen zelf, kunnen hun initiatief, hulpvraag of oproep gratis plaatsen.’’ aldus coördinator Cherynn van Kalmthout.

Overzicht van helpende handjes
Naast de hulpacties, verzamelt Zundert voor Elkaar ook het aanbod van alle mensen uit de gemeente Zundert die willen helpen. “Door een centraal overzicht te creëren van alle helpende handjes én van alle acties kunnen we de meeste impact maken. Het is fantastisch dat er al zoveel initiatieven zijn gestart! Wij willen deze graag bundelen om het voor iedereen, zowel aan de vraag als aan de aanbod kant, makkelijker te maken.” Het platform e-matcht op het moment dat er passende hulpvragen of activiteiten online komen. Ook kunnen hulporganisaties en vluchtelingen makkelijk mensen benaderen om te helpen.

Voor alle vluchtelingen
Er is bewust gekozen voor een brede insteek, gericht op alle hulp aan vluchtelingen, met Oekraïne op dit moment als aanleiding en focus. Cherynn van Kalmthout: “Wil jij iets doen voor mensen die op dit moment in nood zitten? Bekijk op www.zundertvoorelkaar.nl waar jouw hulp het hardst nodig is.” 

Matchen van vraag en aanbod
Het matchen van vraag en aanbod waar dit het hardste nodig is, is voor Zundert voor Elkaar niets nieuws. Cherynn van Kalmthout: “Via het platform vinden mensen zowel vrijwilligerswerk én worden hulpvragen opgelost. Onze tools en ervaring zetten we graag in voor situaties waarbij dit het hardste nodig is. Ook nu is het mooi een bijdrage te kunnen leveren voor (Oekraïense) vluchtelingen.’’

Over Zundert voor Elkaar
Zundert voor Elkaar is hét online vrijwilligersplatform van de gemeente Zundert. Ons platform wordt vaak bezocht door iedereen die iets wil betekenen of zelf vrijwillige hulp kan gebruiken. Een boodschapje voor de buurman met gebroken been, vrijwilligerswerk bij een maatschappelijke organisatie in de buurt of een kerstkaartje schrijven voor eenzame ouderen: je vindt altijd iets wat bij je past in de doing good activiteiten en hulpvragen. Voor meer informatie: www.zundertvoorelkaar.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen