Ik ben me aan het oriënteren en wil me graag inschrijven voor een bejaardenhuis of woning met zorg. Nu nog niet nodig maar voor in de toekomst.

Het begrip bejaardenhuis zoals dit er vroeger was bestaat niet meer. Het is helaas alleen mogelijk om in te schrijven voor een verplegings- of verzorgingshuis wanneer u in het bezit bent van een indicatie uit de Wet Langdurige Zorg.

Wat wij u in ieder geval adviseren is om u in te schrijven bij het landelijke inschrijfregister www.klikvoorwonen.nl. Zij hebben meerdere aanleunwoningen in de sociale sector. Deze zijn meestal gesitueerd nabij een verpleging- of verzorgingshuis. Zodoende kunt u dan gebruik maken van deze faciliteiten. Verder is het uiteraard ook mogelijk een aanleunwoning te huren in de particuliere sector. Deze zijn dan ook gesitueerd in of nabij een verpleging- of verzorgingshuis. Het enige verschil is dat deze particuliere woningen boven de huurtoeslag grens vallen. Deze worden verhuurd door vastgoedondernemingen. Deze contacten kunt u dan opvragen bij de locatie naar keuze.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen